X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Ronaldo najboljši strelec Lige prvakov

Cristiano Ronaldo je še enkrat pokazal svojo dober strelski nagon z zmagovitim golom na Old Traffordu. Portugalec je prehitel Yilmaza, kot najboljšega strelca v letošnji Ligi prvakov in je dosegel 8 golov na osmih tekmah. Še več, napadalec Real Madrida je igralec z največ doseženimi zadetki na gostovanju v tej konkurenci, s petimi.

Cristiano Ronaldo zdaj vodi na lestvici strelcev v Ligi Prvakov 2012/13. Igralec Real Madrida je dosegel zadetek na svojih zadnjih treh tekmah in prehitel Yilmaza (Galatasaray). Sledijo Messi (Barcelona), Oscar (Chelsea), Lewandowski (Borussia Dortmund) in Alan (Sporting Braga), s petimi zadetki. Na tekmi proti Manchester Unitedu, je Portugalec odigral pomembno vlogo, ko je zadel z glavo na Bernabeu in odločil tekmo na Old Traffordu.

NAJBOLJŠI STRELCI V LIGI PRVAKOV 2012/2013
Igralec Ekipa Goli Tekem
Cristiano Ronaldo Real Madrid 8 8
Yilmaz Galatasaray 7 7
Óscar Chelsea 5 6
Alan Braga 5 6
Messi Barcelona 5 7
Lewandowski Dortmund 5 8

Izmed osmih golov doslej v Ligi Prvakov, v tej sezoni, jih je bilo 5 doseženih na gostovanjih. V tej kategoriji je najboljši, boljši od Yilmaza, Alana in Williana, ki so zadeli štiri krat. Le enkrat mu ni uspelo zadeti – na Etihad Stadium proti Manchester Cityju. Med njegove izjemne gostujoče predstave v tej sezoni je tekma na amsterdamski Areni, kjer je dosegel prvi hat-trick kariere v Ligi Prvakov.

 GOLI CRISTIANA RONALDOA NA GOSTOVANJIH V LIGI PRAVKOV 2012/13
Datum Tekma Goli
03-10-2012 Ajax 1-4 Real Madrid 3
24-10-2012 Borussia Dortmund 2-1 Real Madrid 1
05-03-2013 Manchester United 1-2 Real Madrid 1

Poleg svojega strelskega rekorda, je Cristiano Ronaldo igralec z največ odigranimi minutami, kot prva izbira Mourinha v Evropi, v tej sezoni. Portugalec je edini igralec, ki je za Madrid odigral vseh 8 tekem od začetka do konca (720 min). Sledijo mu Xabi Alonso (624 min) in Varane (555 min).