X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Laso: “Pričakujemo težko tekmo na katero moramo biti pripravljeni.”

Real Madrid danes gostuje pri Žalgirisu iz Kaunasa, kjer bo odigral 10. tekmo letošnje sezone Eurolige. Pablo Laso je poudaril, da Real Madrid čaka izjemno zahtevna tekma: “Za Žalgirisom je izjemna sezona, ima odlične igralce in se je v letošnji sezoni izboljšal na vseh področjih. V prvem delu Eurolige je bil Žalgiris zelo dober, tudi zdaj pa še ima možnosti, da se uvrsti v nadaljnje tekmovanje. Na prvi tekmi smo zmagali po težki in izenačeni tekmi. Podobno tekmo pričakujem v Kaunasu, vendar moramo biti na to pripravljeni. Žalgiris ima doma odlično podporo s tribun in prepričan sem, da bo v dvorani vladala odlična atmosfera. To moramo sprejeti in se  spopasti s pritiski publike.”

Takole je trener Real Madrida analiziral nasprotnike: “So ekipa, ki lahko zaigra na veliko različnih načinov. Imajo veliko vsestranskih igralcev, ki lahko igrajo na različnih pozicijah, imajo dva centra, ki lahko igrata tudi v širino in imajo Popovića, ki je s svojim izjemnim metom zmeraj nevaren, še posebej pa takrat, ko se ga ne pokriva. V ekipo se pri nasprotnikih vrača tudi Javtokas, ki bo na parket prinesel še dodatno trdnost in skok v obrambi. Na voljo je vse manj tekem, tako da je za Žalgiris ta tekma skorajda neke vrste finale.”

Laso je nato pokomentiral tudi predstave ekipe Reala v letošnji sezoni Eurolige: “Ekipa igra dobro, prav tako dobro “bere” igro nasprotnikov. Kljub temu, da ljudje govorijo, da nismo obrambno naravnana ekipa, mislim, da imamo najboljšo obrambo med najboljšimi 16imi ekipami Eurolige. Igrali smo že zelo zahtevne tekme, na katerih smo morali dovoliti le malo število prejetih zadetkov, kar nam je dobro uspelo. Videli smo že, da v Euroligi ni lahkih tekem in da se moramo osredotočati le na prihajajoče tekme ter se tako s čim boljšim rezultatom uvrstiti v končnico.”

Glede zdravstvenega stanja ekipe je Pablo povedal: “Vsi so pripravljeni, z izjemo Pociusa, ki bo odsoten nekaj tednov. Vsi igralci trenirajo normalno in menim, da je ekipa v dobrem fizičnem stanju. Pred nami je težek teden, na katerem bomo opravili kar dve zahtevni gostovanji.”

O Žalgirisu je spregovoril tudi Sergio Rodriguez:” Žalgiris je velika ekipa, proti kateri je zelo težko igrati, saj ti ne dovoli priti do lahkih točk, prav tako prekinjajo  hitre protinapade. Moramo se dobro braniti, skakati in poskušati igrati našo igro. So zelo fizična ekipa, imajo dobre igralce pod košem, okreval pa je tudi Javtokas. Prav tako imajo veliko talenta na zunanjih mestih, zato pričakujem težko tekmo.”

Branilec Reala je pojasnil motivacijo ekipe pred gostovanjem v Litvi in pomembnost osvojitve prvega mesta v skupini.” Ekipa si na tako težkem gostovanju želi odigrati odlično tekmo. Vsi radi igramo takšne tekme, zato se gostovanja že zelo veselimo. Tekma bo pomembna za obe ekipi, saj oboji moramo zmagati. Žalgiris rabi zmago, da se približa uvrstitvi v končnico tekmovanja, mi pa zaradi povečanja prednosti pred nasprotniki. Upam na dobro tekmo, ki se bi končala z našo zmago.”