X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid si že lahko zagotovi vstopnico za končnico Eurolige

Prva priložnost, ki je ekipa iz Madrida ne misli izpustiti iz rok. Real Madrid, ki je v skupini E na devetih tekmah dosegel osem zmag, si bo danes proti Žalgirisu že poskušal zagotoviti vstopnico za končnico Eurolige. Zmaga za Real in morebiten poraz Unicaje proti Panathinaikosu, bi bele iz Madrida že popeljala v naslednji krog tekmovanja. Igralci trenerja Pabla Lasa, so letos Žalgiris že premagali, junak tekme pa je bil Sergio Rodriguez, ki je zadel trojko le nekaj sekund pred koncem tekme. Trenerju Pablu Lasu so na voljo vsi igralci, z izjemo Pociusa, ključ do zmage pa trener vidi v trdi obrambi.

Spomin na izjemno trojko Sergia Rodrigueza, le 3.5 sekunde pred koncem prve tekme v Madridu, kjer je Real premagal Žalgiris, še vedno živi v glavah navijačev Reala, sedaj pa se ekipa že odpravlja na gostovanje k tekmecu iz Litve.  Real Madrid se bo tako še enkrat spopadel z ekipo strokovnjaka Joana Plaze, tekma pa bo pomembna za obe ekipi. Za Real je tekma pomembna, saj bi se v primeru zmage nad Žalgirisom in poraza Unicaje proti Panathinaikosu, že kvalificiral v končnico Euroligaškega tekmovanja. Za Žalgiris pa je tekma pomembna zaradi dejstva, ker bi jim morebitna zmaga še vedno nudila možnosti za uvrstitev v nadaljnje tekmovanje.

Real Madrid, ki ma v Euroligi razmerje zmag in porazov 8-1, cilja na zmago, kljub temu, da ima mesto v končnici Eurolige praktično že zagotovljeno. Cilj kluba iz španske prestolnice je namreč eno izmed prvih dveh mest v skupini, ki zagotavljata napredovanje v naslednji krog tekmovanja. Žalgiris je doma že izgubil proti CSKAju iz Moskve (73-87) in Panathinaikosu (73-78). Real Madrid potuje v Litvo z jasnim ciljem – domačinom zadati še tretji letošnji poraz v Euroligi.

TRENUTNO STANJE NA LESTVICI
Ekipa Mesto ŠT.Tekem Zmage Porazi Dosežene točke Prejete točke Razlika
Zalgiris Kaunas 9 4 5 676 636 +40
Real Madrid 9 8 1 675 619 +56

Laso se zaveda, da bo Žalgiris v Kaunasu zelo trd nasprotnik. Tekma v Madridu je bila zelo zahtevna, sedaj pa se bodo beli še enkrat soočili s podobno situacijo. Trener je ekipi dejal, da se mora pripraviti na trdo bitko: “Žalgiris je zahteven nasprotnik, proti kateremu je zelo težko igrati, saj ti ne pusti do lahkih točk in odlično prekinjajo protinapade. Dobro se moramo braniti, skakati in igrati našo igro.”

Največjo oviro za Real bo predstavljala močna obramba nasprotnika. Pod košem ima Žalgiris odlična Javtokasa in Footeja, nevarnost v napadu pa predstavljata tudi brata Lovrinović, ki sta odlična strelca. Begić, Hettsheiner, Slaughter, Reyes in Mirotić, ki je bil tudi MVP prve tekme v Madridu, se bodo morali zelo potruditi, da bodo nevtralizirali odlične igralce Žalgirisa. Prav tako bomo gledali tudi spopad izjemnih strelcev, na eni strani bo zaigral odlični Marko Popović, na drugi strani pa navijači Reala upajo na dober dan Jayceeja Carrola, Sergia Llulla in Rudya Fernandeza.

Povprečje
Team Zadete točke Prejete točke Skoka Asistence Blokade Ukradene žoge Indek učinkovitosti
Zalgiris Kaunas 77,9 70,6 34,4 13,4 1,6 7,2 13,9
Real Madrid 77,3 68,7 36,9 15,2 3,4 6,8 11,3