X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Realov odličen teden zaključen na Old Traffordu

V samo 7 dneh so Beli premagali dvakrat Barcelono in enkrat Manchester United, ter se s tem uvrstili v finale Copa del Rey in četrtfinale Lige prvakov.

3 zmage v 7 dneh. Ključni del sezone je prišel in Real Madrid je pokazal svoj močan talent z zaključkom popolnega tedna na Old Traffordu. Beli so začeli težki teden z večnim dvobojem na Camp Nou proti Barceloni 26. februarja, kjer si je ekipa zagotovila vstopnico za finalni obračun pokala Copa del Rey. Nato so tega istega rivala premagali še 4 dni kasnejem, tokrat na domačih tleh in sicer na ligaškem “Klasiku”. In pa še 3 dni kasneje na Old Traffordu v povratni tekmi osmine finala nadvladali Manchester United, ter si priborili še vstopnico za četrtfinale lige prvakov. Ponovimo. Tri tekme, tri zmage, finale Copa del Rey in četrtfinale Lige prvakov. V samo enem tednu.

“Vedeli smo, da je to ključna tekma za nas, kjer je bilo vse na meji in bilo je odlično.”, je rekel Xabi Alonso v intervjuju po tekmi z Manchester Unitedom. Tudi Diego Lopez je bil podobnega mnenja: “To je teden, ki si ga je potrebno zapomniti in nikoli pozabiti. Zmagali smo 3 zelo pomembne tekme, proti dvema izredno močnima ekipama v najtežjem delu sezone. Naredili smo velik korak, vendar pred nami je še dolga pot.”

26.2.2013: Real Madrid je obiskal Camp Nou, potrebni so bili zadetka, saj se je prva tekma končala 1:1 in cilj so izpolnili že v 13. minuti, ko je Ronaldo premagal Pinta iz 11 metrovke, ko je biv nad njim narejen prekršek s strani Piqueja. Beli so si v nadaljevanju pripravili več priložnosti za zadetek in tudi uspeli v 57. minuti, ko je Ronaldo uspel zadeti še enkrat, po odbitem strelu Di Marie. Varane je zadel še v 68. minuti za 0:3 in s tem potrdil vozovnico za finale Copa del Rey.

2.3.2013: Drugi “Klasiko” v štirih dneh se je odvijal na Santiagu Bernabeu. Mourinho je naredil kar 7 sprememb v začetni enajsterici, da bi prihranil moči igralcem za potovanje v Anglijo in še enkrat je Real Madrid odigral odlično. Odlično podajo Morate v 6. minuti igre je zaključil Karim Benzema. Barcelona je izenačila v 18. minuti, vendar je Real še vedno pritiskal proti golu, kar se jim je obrestovalo v 82. minuti, ko je po podaji iz kota zadel Serigo Ramos, ter tako prinesel še drugo zmago.

5.3.2013: Real Madrid je obiskal eno izmed najtežjih prizorišč na evropskih tleh, spet z rezultatom s prve tekme 1:1. Nobena ekipa ni želela preveč reskirati, pa vendarle je Manchester United v začetku drugega polčasa povedel z 1:0 po avtogolu Sergia Ramosa. Nato pa je vstopil Luka Modrič, ki je popolnoma spreobrnil potek srečanja. V 66. minuti srečanja je hrvaški igralec z neverjetnim strelom od daleč izenačil na 1:1, nato pa je 2 minuti kasneje Cristiano Ronaldo zadel še za 1:2. Odlične obrame Diega Lopeza so naredile še ostalo in Real je povsem zasluženo napredoval v četrtfinale Lige prvakov.