X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Rudy je najboljši skakalec med krili v Evroligi

V povprečju Rudy dosega po 5,5 skoka na tekmo v Evroligi.

Rudy Fernandez k ekipi Reala prispeva veliko več kot le neverjetne strelske sposobnosti. V Top 16 je Rudy dokazal, da je tudi izjemen skakalec. V drugem delu Evrolige je dosegel že kar 50 skokov. S tem je prvi skakalec v Evroligi med krili. Je tudi edini igralec v Evroligi med desetimi najboljšimi skakalci, ki ne igra pod košem.

Rudyjeve sposobnosti pridejo še bolj do izraza, če pogledamo kateri igralci mu na lestvici najboljših desetih skakalcev delajo konkurenco. Pred njim so na lestvici naslednji košarkarji: Lampe, James, Tomič, Markota, Paul Davis, Lasme in Mirotič. Fernandez je z 50 skoki na 9. mestu najboljših skakalcev v Evroligi. Rudy se je prikradel na lestvici, ki jo dominirajo visoki košarkarji.

1.98 m visoki igralec Reala je že dvakrat dosegel dvomestni število skokov na tekmi v drugem delu Evrolige. 20 točkam proti CSKAju je dodal 13 skokov in to mu je pomagalo do indeksa 34. Tako je takrat postal tudi MVP kroga. Prejšnji teden pa je proti Brose Basketsu skočil 11 krat. Rudy vodi Sharroda Forda za pet skokov (45 skokov) in Jamona Lucasa za sedem skokov (43 skokov).

Najboljši skakalci med nizkimi igralci v TOP 16 Evrolige
Igralec Ekipa Pozicija Skokov
Rudy Fernández Real Madrid Krilo 50
Sharrod Ford Brose Baskets Krilo 45
Jamon Lucas Anadolu Efes Branilec 43
N. Bjelica Caja Laboral Krilo 41
David Moss Montepaschi Krilo 41