X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Santiago Bernabeu bo gostil 36. pokalno finale

Finale 17. maj med Real Madridom in Atletico Madridom bo že 36. pokalno finale, ki se bo igralo na znamenitem Santiago Bernabeu. Od leta 1947, ko je bil odprt, je stadion belega baleta kraj, kjer se je največkrat odločalo o zmagovalcu španskega kraljevega pokala. V zadnjem času je bilo to leta 2007, ko sta si nasproti stali ekipa Seville in Getafe (1-0). Beli že vedo kako je biti okronan za pokalnega prvaka na Santiago Bernabéu, potem ko jim je to uspelo v letu 1962 proti Sevilli in leta 1980 proti Real Madrid Castilli. V celoti pa je Real do sedaj igrali 8 pokalnih final na domačih tleh in kar tri od teh je igral proti Atleticu.

Od odprtja stadiona leta 1947 je Santiago Bernabeu gostil največ final španskega kraljevega pokala med vsemi stadionu v Španiji. V bistvu sta bila med leti 1948 in 1969 le dve prizorišči, ko se finale pokala ni igralo v Madridu: 1957 (Montjuic) in leta 1963 (Camp Nou). Tempelj Real Madrida je nato gostil po 4 finalne obračune v vsakem desetletju in sicer v 70., 80. in 90. letih prejšnjega stoletja. Zadnja tri finala so bila tekme Real Madrid-Deportivo (2002), Espanyol-Zaragoza (2006) in Sevilla-Getafe (2007).

Beli so do sedaj osvojili 2 pokalna naslova na Bernabeu. Prvega že daljnega leta 1962, ko je Puskas z dvema zadetkoma Real Madridu proti Sevilli (2-1) priigral ​​10. pokalni naslov. Leta 1980 je Santiago Bernabeu gostil povsem Realov finale, saj sta se v finalu pomerila prva in druga ekipa Real Madrida, bolj znana kot Castilla. Real Madrid je premagal Castillo z rezultatom 6-1, potem ko so se za prvo ekipo med strelce vpisali Juanito (2), Santillana, Sabido, Del Bosque in Hernandez. Letošnje finale med Real Madridom in Atletico Madridom bo četrto finale med ekipama, ki se bo igralo na Santiago Bernabéu.