X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Santiago Bernabéu bo gostil finale Copa del Rey

Danes popoldan sta bila v trening centru Las Rozas v Madridu določena kraj in datum finala Copa del Rey, po sestanku med obema kluboma in špansko nogometno zvezo. Finale Copa de Rey med Real Madridom in Atletico Madridom bo tako na sporedu v petek, 17. maja, ob 21.30 na Santiago Bernabeu. Emilio Butragueño, direktor za institucionalne odnose, ki je zastopal Real skupaj s Manuelom Redondom, direktorjem urada predsednika, je dejal, da je bila odločitev v korist navijačev: “Kapacitete sedeže so bile ključnega pomena. To je praznovanje madridskega nogometa in kar se da veliko navijačev obeh ekip si bo lahko ogledalo tekmo, toliko boljše bo.”

V pol ure trajajočem srečanju je bila soglasno sprejeta odločitev o kraju in datumu finala Copa del Rey 2013. Finale se bo odvijalo v templju Real Madrid v petek, 17. maja 2013, pri čemer je odločitev padla predvsem zaradi razloga števila sedežev: Santiago Bernabéu lahko sprejme več kot 80.000 gledalcev, medtem ko ima Vicente Calderon manj kot 55.000 sedežev. “Odnos z Atleticom je izjemen in to se je še enkrat izkazalo s tem sporazumom, do katerega je prišlo zelo hitro. Zelo smo veseli, da bo finale potekalo na Santiago Bernabéu. Število sedežev je bilo ključnega pomena. To je praznovanje madridskega nogometa in kar se da veliko navijačev obeh ekip si bo lahko ogledalo tekmo, toliko boljše bo,” je dejal Butragueño.

Butragueño je dejal, da so tako iz institucionalnega vidika kot tudi in športnega, več kot “navdušeni. Vemo, kaj pomeni finale in popolnoma zaupamo ekipi.” Dejal je tudi to, da bo distribucija vstopnic približno 30.000 vstopnic za vsako ekipo, ob enem pa je komentiral na podporo, ki jo je izrekel trener José Mourinho: “Rekel nam je, da se popolnoma strinjal z odločitvijo kluba.”

Real Madrid in Atletico sta predstavila svoj načrt nogometni zvezi, ki je bil tudi sprejet, kot je povzel Jorge Pérez, generalni sekretar nogometne zveze: “To je bila soglasna odločitev in mislimo, da je popolna.” Clemente Villaverde, direktor Atlética je podprl besede Emilia Butragueña: “Zdrav razum je prevladal in to je bila najboljša odločitev za obe instituciji.”