X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Karanka

Aitor Karanka je stopil pred novinarje po zadnjem treningu ekipe pred tekmo proti Celti iz Viga. Pomočnik trenerja Real Madrida je govoril o naslednjem tekmecu belih: “To bo zapletena tekma in bo zahtevala veliko koncentracije in fizičnega napora. Trener je umiril ekipo po kar evforičnem tednu. Moramo se premikati v smeri, ki smo si jo zadali in upamo, da bomo dosegli dober rezultat.” Na vprašanje o njegovem vtisu o prihodnosti Mourinha je dejal: “Mi razmišljamo le o delu za naslednjo tekmo. Nisem ga vprašal in me ne zanima. Trener je z mislimi le v Real Madridu in pri naslednji tekmi.”

Real Madrid bo iskal zmago na stadionu Balaidos za nadaljevanje zelo dobrih predstav ekipe. “Vedno izberemo ekipi, ki je zmožna zmagati tekme in prepričan sem, da bo tudi proti Celti zelo močna ekipa za zmago na tekmi. Nekateri igralci, kot so Varane, Ramos in Coentrao so odigrali tri tekme zapored in si zaslužijo počitek. Te tekme zahtevajo intenzivno stopnjo koncentracije,” je Karanka pojasnil glede na vprašanja o začetni postavi.

Pomočnik trenerja je govoril tudi o nekaterih igralcih vključno o Diegu Lopezu in Casillasu: “Diego Lopez je tukaj, da doda svoj del ekipi. Imamo fantastične vratarje in to je dobro za ekipo. Iker je na poti okrevanja in upamo, da se bo vrnil v najkrajšem možnem času. Trener bo izbral igralce, ki so v najboljši formi.” Ko je že govoril o igralcih je rekel par besed tudi o Marcelu: “Bil je težje poškodovan in zato je bil odstoten z igrišč kar nekaj časa, ampak je zelo pomemben igralec za nas. Trenira vedno boljše in to se kaže tudi na tekmah. Je pomemben za končni del sezone.”

V zvezi z možnostmi Reala v La Ligi je dejal: “Praktično je nemogoče, da bi še lahko osvojili naslov La Lige. Moramo se boriti za drugo mesto, počakati in še naprej osvajati točke. La Liga še ni končana, da bi se osredotočili le na druga tekmovanja, saj bi to lahko bilo nevarno. Moramo nadaljevati z osvajanjem točk.” V zvezi z Barcelono je izjavil: “Imamo veliko izkušenj in vemo, da kaj ima ekipa Barcelone. Kot je dejal Mascherano, je še pred sekundo  zgledalo kot pravljica, sedaj pa je ravno nasprotno. Še naprej opravljamo svoje delo. Ko gredo stvari dobro, poskušaš ohraniti dinamiko in upamo, da bomo nadaljevali v tej smeri in premagali Celto.”

Karanka je pojasnil vzdušje v ekipi: “Delamo, da bi dobili najboljše iz igralcev. Ko stvari ne gredo dobro, vedno slišati o negativnem vzdušju v ekipi. Sedaj, ko smo zmagovali pa vse poteka gladko. Mi sami se izoliramo od vsega drugega in nadaljujemo z delom kot običajno. Trener in trenersko osebje dela na doseganju rezultatov in se ne ukvarja s kritikami ali hvalospevi. Trener je pokazal moč se distancirati od vsega tega.”

Na vprašanje o domnevni sporni izključitvi Nanija je Karanka izjavil: “Tekma se ne odloči v sekundi. To ni normalno, da tisti, ki so pravili, da je bil Pepe upravičeno izključen, da se sedaj zgrožajo nad izključitvijo Nanija.” Glede Bale pa je dejal: “On je igralec iz druge ekipe in sem lahko govorim le o tem kaj vidim. Vsi vemo kakšen igralec je.”

Karanka je ponudil tudi svoj pogled na finale Copa del Rey, ki se bo igralo na Santiagu Bernabeu: “Izgubil sem finale leta 2002 in to bo vedno ostalo z mano. To bo že drugo finale, ki ga bomo igrali v treh sezonah. Obe ekipi sta iz Madrida in se igranje tukaj je najboljša rešitev.” Nazadnje je imel pohvalil Pepeja: “Je igralec, ki je bil in je bo še vedno zelo pomemben. Vrača se po poškodbi hrbta in po operaciji. Pomaga Varaneju in smo zadovoljni z njegovim delom. Igral je na različnih položajih in njegov odnos je vreden pohvale. Je zelo pomemben za ekipo.”