X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid na lovu za zmago proti Celti iz Viga

Sezona počasi prihaja v odločilni del, Real Madrid pa po uvrstitvi v finale Španskega pokala in četrtfinale Lige prvakov, sedaj lovi tudi prvenstveno zmago proti Celti iz Viga. Ekipa iz Madrida v koledarskem letu 2013 igra izjemno, danes pa bo poskušala doseči šesto zaporedno zmago v treh tednih. Mourinho, ki je zmagal na vseh preostalih stadionih ekip prve Lige, bo poskušal zmagati tudi na gostovanju pri ekipi iz Viga. Spomnimo, v letošnji sezoni je Celta iz Viga že premagala Real Madrid in sicer v Španskem pokalu. 

Ekipa Real Madrida je v odlični formi, saj je v preteklem tednu iz Lige prvakov izločila Manchester, prav tako pa je na domačem igrišču premagala Barcelono. Ekipa sedaj želi z izjemnim delom nadaljevati tudi v La Ligi. Merengueji so v koledarskem letu 2013 odigrali 16 tekem, od tega so jih enajst zmagali, štirikrat remizirali in le enkrat izgubili.

STANJE EKIP NA PRVENSTVENI LESTVICI
DOMA V GOSTEH
Mesto Točke Št. tekem Z R P Št. tekem Z R P
Real Madrid 55 13 11 2 0 13 6 2 5
Celta 18º 23 12 5 4 3 14 1 1 12

Ekipi Real Madrida in Celte iz Viga sta se do sedaj v prvenstvu pomerili 93krat, Real pa je vknjižil 50 zmag, 15 remijev in 28 porazov. Posebej dobro statistiko ima Real Madrid na domačem igrišču, kjer je zmagal kar štiri izmed petih odigranih tekem. Vredno pa je opomniti, da je zadnja tekma na stadionu Balaidos pripadla Celti iz Viga, ki je v Španskem pokalu zmagala z rezultatom 2-1.

José Mourinho je za gostovanje na Balaidosu vpoklical 20 igralcev. Portugalec je z ekipo Real Madrida uspel zmagati na vseh drugih gostovanjih v La Ligi, stadion Balaidos pa ostaja še edina neosvojena trdnjava.

Celta iz Viga Real pričakuje kot tretja ekipa pri koncu lestvici, na svojem računu ima 23 točk – le dve točki več od zone izpada. Igralci Celte so letos v prvenstvu uspeli zmagati šestkrat, petkrat so remizirali in kar 15-krat izgubili. Moč ekipe leži predvsem na domačem stadionu, kjer so vknjižili pet izmed šestih doseženih zmag  (Osasuna, Getafe, Sevilla, Valladolid in Granada).

PRVENSTVENE TEKME MED EKIPAMA
ŠT. TEKEM Z R P DOS. ZADETKI PREJETI ZADETKI
Real Madrid 93 50 15 28 202 125
Celta 93 28 15 50 125 202

Ekipa iz Galicije se bo predstavila z novim trenerjem, Abelom Resinom, ki je po zamenjavi Paca Herrera že uspel zabeležiti zmago proti Granadi. Po zimskem prestopnem roku so trenerju kot novi igralci na voljo Demidov, Pranjić in Orellana. Najpomembnejši igralec ekipe je napadalec Lago Aspas, ki se je med strelce vpisal devetkrat. Zaradi poškodb bodo pri Celti manjkali Natxso Insa, Hugo Mallo in Samuel, zaradi prehlada pa bo tekmo izpustil tudi Roberto Lago.