X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real je doma edina neporažena ekipa v Evroligi

Zaščiteno in s statusom nepremaganosti so testi najboljših ekip v Evropi. Real Madrid je nedotakljiv v dvorani Palacio. Ekipa pod vodstvom trenerja Pabla Lasa je edina ekipa, ki v Evroligi še ni izgubila tekme na domačem parketu, ta petek bo ekipa iskala svojo 10. zmago doma proti Unicaji. Nobena druga ekipa se ne more pohvalit s tako pozitivno bilanco.

Pot v Palacio de los Deportes gledati tekmo Real Madrida je bilo do sedaj zagotovljeno, da bodo zmagali. Navijači so trpeli ob tesnih izidih in slavili sladke zmage Reala, ampak še niso doživeli grenkobo poraza v letošnjem letu. Real Madrid je nedotakljiv v ligi ACB in sreča se je prevesila tudi v Evroligi; ekipa pod vodstvom Lasa je edina ekipa v Evropi, ki še ni izgubila doma. Beli bodo iskali svojo 10. zmago v Evroligi. doma proti Unicaji.

Real Madridu je uspelo priti doma na vrh proti močnim in manj močnim ekipam. Ekipe, kot so Mapooro in Olimpija so padle proti belim in so bile izločene iz tekmovanja. Ostale ekipe, kot so CSKA, kandidati za končnico v Evroligi, so prav tako zapustili Palacio s porazom. Skupaj je devet ekip izgubilo v trdnjavi belih, odkar se je začelo tekmovanje v Evroligi 1. oktobra proti Panathinaikosu.

DOMAČE ZMAGE REAL MADRIDA V EVROLIGI 12/13
Nasprotnik Rezultat
Panathinaikos 85-78
Mapooro Cantú 80-66
Khimki Moscú 104-81
Fenerbahce Ulker 77-61
Union Olimpija 91-60
Zalgiris Kaunas 75-74
CSKA Moscú 86-68
Alba Berlín 77-72
Brose Baskets 76-73

Ekipe, ki se najbolj približajo številkam Reala so Barcelona Regal in Khimki, z le enim porazom. Katalonska ekipa, katero vodi Xavi Pascual, je izgubila proti CSKA iz Moskve, v rednem delu sezone, medtem ko je Khimki izgubil proti Olympiacosu v 7. krogu, v Top 16. Druge ekipe, ki se še vedno borijo v evropskem tekmovanju so izgubile doma dvakrat ali več, z Besiktašom in Albo iz Berlina se zaključuje seznam z osmimi domačimi porazi.

DOMAČI PORAZI EKIP V TOP 16
Ekipa Porazi
Real Madrid 0
Khimki Moscú y Barcelona Regal 1
Anadolu Efes, CSKA Moscú, Panathinaikos y Montepaschi Siena 2
Olympiacos 3
Maccabi Electra, Unicaja y Zalgiris Kaunas 4
Fernerbahce Ulker 5
Caja Laboral 6
Brose Baskets 7
Alba Berlín y Besiktas 8