X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real najuspešnejši izvajalec prostih strelov v La Ligi

Real Madrid je v La Ligi ekipa z največ doseženimi zadetki iz prostih strelov. Ekipa trenerja Joseja Mourinha je trikrat zadela iz direktnega prostega strela (isto kot Barcelona) in štirikrat iz indirektnega (npr. prosta strela proti Zaragozi in Valenciji). Skupno je Real torej iz prostih strelov zadel kar sedemkrat, s čimer je ekipa najboljša izvajalka prostih strelov v španskem prvenstvu.

Cristiano Ronaldo proti Atletico Madridu in Real Sociedadu ter Özil proti Valladolidu sta strelca direktnih prostih strelov, ki so končali za hrbtom nasprotnih vratarjev. Pri indirektnih prostih strelih je Xabi podal za zadetek Pepeja proti Deportivu in Morate proti Levanteju, Özil pa je dvakrat s podajo iz prostega strela našel Ramosa, ki je zabil zadetka Athleticu in Rayu.

Ob prostih strelih pa igralci Reala zadevajo tudi ob izvajanju kotov. V letošnji sezoni so na ta način dosegli že tri zadetke. Cristiano Ronaldo je v španskem Super pokalu po podaji Özila zadel na Camp Nouu. Odličen Nemec je bil tudi podajalec ob zadetku Varana, ki je prav tako z glavo premagal ekipo večnih tekmecev. Tudi Sergio Ramos je letos zadel po podaji iz kota – zanimivo, tudi on je bil strelec proti Barceloni, podajalec pa je bil Luka Modrić.

 

 USPEŠNI PROSTI STRELI V LA LIGI
Direkten prosti strel  Indirekten prosti strel Skupno
Ekipa Zadetki Ekipa Zadetki EKipa Zadetki
Real Madrid 3 Real Madrid 4 Real Madrid 7
Barcelona 3 Zaragoza 4 Betis 5
Betis 2 Valencia 4 Getafe 5
Rayo 2 Betis 3 Málaga 4
Getafe 2 Málaga 3  Zaragoza 4
Deportivo 2 Getafe 3  Valencia 4
Mallorca 1 Mallorca 1 Barcelona 3
Málaga 1 Deportivo 1 Deportivo 3
Atlético 1 Athletic 1 Mallorca 2
Espanyol 1 Atlético 1 Atlético 2
Levante 1 Espanyol 1 Rayo 2
Valencia 0 Sevilla 1 Espanyol 2
Athletic 0 Valladolid 1 Athletic 1
Osasuna 0 Granada 1 Levante 1
Zaragoza 0 Osasuna 0 Sevilla 1
Celta 0 Rayo 0 Granada 1
Real Sociedad 0 Celta 0 Valladolid 1
Sevilla 0 Barcelona 0 Real Sociedad 0
Valladolid 0 Levante 0 Celta 0
Granada 0 Real Sociedad 0 Osasuna 0