X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Tremmell Darden

“Igral bom zavzeto, dal bom vse od sebe na vsakem treningu in tekmi, na kateri bom dobil priložnost,” je razložil nov igralec košarkarske ekipe Real Madrida.

Tremmell Darden je prišel v Real na enemu izmed vrhuncev njegove kariere. Zdaj bo imel priložnost zaigrati z novimi soigralci, ki jih je opisal kot »odlične igralce«, in pomagati pri novih ciljih in uspehih Real Madrida. »Igral bom zavzeto, dal bom vse od sebe na vsakem treningu in tekmi, na kateri bom igral, da bom lahko pomagal ekipi, da zmaga na kar največ tekmah,« je povedal Američan v svojem prvem intervjuju za Realmadrid.com in Realmadrid TV.

Dobrodošli v Real Madridu…

Zelo sem srečen in počaščen, da sem lahko del te ekipe in komaj čakam, da se vse skupaj začne. Končno sem dobil svojo željo; sanje so se mi uresničile, da bom lahko igral tukaj.

Kaj mislite, da lahko prinesete v ekipo?

Energijo, intenzivnost in trdo delo. Obramba je del igre, ki ga imam rad in naredil bom vse, kar bo ekipa od mene potrebovala, kar bo mi naročil trener in za kar mi bodo rekli soigralci. Igranje ob takšnih odličnih igralcih te naredi še boljšega košarkarja.

Pred kratkim ste se v majici Žalgirisa srečali z Real Madridom. Ste bili impresionirani nad novimi soigralci?

Da, bil sem že od samega začetka te sezone. So zelo dobri igralci. Veliko jih že poznam iz lanske sezone, ko sem igral za Malago. To leto so že od samega začetka igrali konstantno dobro in komaj čakam, da lahko zaigram ob njimi in da doprinesem svoje izkušnje v ekipo in ji tako pomagam pri napredku, vse dokler ne dosežemo končnih ciljev.

In igrati v takšni dvorani kot je Palacio de los Deportes in pred takšnimi odličnimi navijači Real Madrida bo nedvomno zelo razburljivo…

Res bo razburljivo. Real Madrid je ekipa z bogati zgodovino. Najpomembnejša stvar je trdo delo dan za dnem, igrati dobro košarko in najbolj pomembno, osvajati zmage, da naredimo ta klub še večji.

Špansko ligo poznate še iz časov, ko ste igrali pri Unicaji iz Malage. Mislite, da je to najmočnejša liga, če izvzamemo NBA?

Je najbolj konkurenčna. Igral sem tudi v Ligi BT z Žalgirisom in tudi to prvenstvo je dobro, vendar v Ligi ACB moraš na vsaki tekmi prikazati svojo najboljšo igro, če želiš zmagati, saj je v Španiji ogromno talenta. To smo lahko videli tudi v poteku Evrolige ali na olimpijskih igrah. Igralci si zaslužijo spoštovanje, saj imajo radi to igro in uživajo v delu, ki ga opravljajo. Če verjameš v to kar delaš, te naredi še boljšega. Španska liga je med najboljšimi na svetu.

Kako gre z vašo španščino?

Lansko sezono je bila boljša, nisem je veliko vadil, vendar sem imel španskega trenerja in sva včasih govorila. Zdaj bom imel tu čas, da bom vadil in hodil na učne ure španščine, da bom svoje znanje malo izpilil.

V Realu se boste pridružili nekaterim svojim rojakom, na primer Carrollu, Draperju ali Slaughterju…

Da. Z Marcusom Slaughterjem sem igral že v Franciji. Prepričan sem, da mi bodo pomagali pri tem, da se hitreje vključim v ekipo, tako v smislu treningov in stvari, katere bo od mene zahteval trener. Lažje bo. Real Madrid ima prav tako odlične igrale kot sta Rudy in Sergio Rodriguez, ki sta igrala v ZDA, kar bo tudi pomagalo v tem pogledu.

Kaj je vaše sporočilo navijačem Real Madrida?

Hvala klubu, da mi je dal priložnost zaigrati v tej odlični ekipi in navijači so lahko prepričani, da bom igral zavzeto, dal vse od sebe na vsakem treningu in tekmi, na kateri bom igral.