X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Karanka: “Galatasaray bo težaven nasprotnik.”

Real Madrid se bo jutri na stadionu Santiago Bernabeu v 28. krogu La Lige pomeril z Mallorco. Pomočnik trenerja, Aitor Karanka, je spregovoril pred tekmo: “Vsaka ekipa, ki se uvrsti v četrtfinale Lige prvakov, si mesto tam zasluži. Meniti, da nam je žreb bil naklonjen, bi bilo napačno. Galatasaray ima zelo izkušene igralce: nekaj jih je že igralo za našo ekipo, prav tako imajo v kadru izjemne posameznike, kot je npr. Drogba. Čaka nas težek obračun. Ampak še pred tem obračunom se moramo osredotočiti na tekme v prvenstvu. Trenutno smo z mislimi pri jutrišnji tekmi z Mallorco.”

Ekipa bo prvo tekmo četrtfinala Lige prvakov igrala na domačem terenu: “Trener je bil jasen. Po njegovih izkušnjah je do naslova prvaka najlažje priti, kadar prvo tekmo igraš doma. Upajmo, da bomo v tem stilu nadaljevali in se uvrstili v polfinale.” Kar se tiče stadiona Galatasaraya, na katerem je Karanka v sezoni 2000/01 igral, je bivši nogometaš povedal tole: “Tamkajšnje atmosfere ne moreš nikoli pozabiti. Tekmo smo dobro začeli, vendar so se Turki nato vrnili v igro. Povratna tekma je bila odigrana na Bernabeu in na srečo se nam je uspelo uvrstiti v naslednji krog tekmovanja.” 

Ekipa se še vedno bori za tri naslove, vendar je Karanka povedal: “Narobe bi bilo razmišljati o tem, saj smo po tekmah z Barcelono in Manchestrom  končno prišli v formo, ki jo moramo zdaj proti Mallorci še dvigniti. Dali bomo vse od sebe, saj si želimo osvojiti nove tri točke. V prvenstvu se ne bomo predali vse do konca.”

Po šestih zaporednih zmagah je Real v dobri formi, kar je Karanka tudi priznal: “Ekipa trenutno dobro igra, za nameček pa smo uspeli iztržiti dober rezultat na tekmah, kjer nismo ravno blesteli. Smo samozavestni, kar je pomembno v tem delu sezone, saj se še vedno borimo za naslov ligaškega prvaka, za Španski pokal in za naslov Lige prvakov. To je vznemirljivo obdobje v katerem vsi trdo delamo.”


Real Madrid bo jutri igral tekmo proti Mallorci, na kateri pride v poštev le zmaga: “Nadaljevati moramo z zbiranjem točk. Mallorca je zmagala na zadnjih dveh tekmah in se počasi prebija na “varen” del lestvice. Jutri bomo dali vse od sebe, saj želimo nasprotniku pokazati dolžno spoštovanje.” 

Karanka še ne ve, kdo izmed dvojice Benzema – Higuain, bo začel jutrišnjo tekmo: “Oba sta pripravljena, bomo videli, kako se bo jutri odločil trener. O tem sem govoril že po prejšnji tekmi. Ne pravim, da zgrešene priložnosti niso pomembne za ekipo, menim pa, da je trud v napadu bil vreden še več. Odločili se bomo kdo je trenutno v boljši formi, tako kot pred vsako tekmo storimo za vse igralne pozicije.”

Kar se tiče Ikerja Casillasa, ki še vedno okreva po poškodbi je Karanka povedal: “Iker še vedno ni popolnoma okreval in še ne trenira z ekipo. Bomo videli kdaj se bo vrnil.  Osebje ne rabi gledati posnetkov, da bi videli kako Iker ali kateri drugi igralec trenira, saj to vsak dan vidimo na igrišču.” Ko so Aitorja novinarji povprašali o tem, ali je trener “Furije”, Vincente del Bosque, poklical kapetana reprezentance je ta na kratko odgovoril: “Ne da bi jaz vedel.”

Naslednji teden bo veliko igralcev zaigralo za reprezentance. Karanka upa zgolj na to, da se igralci v klub vrnejo nepoškodovani: “Trenutno smo v dobri formi in lahko le upamo, da se nam ne bo zgodilo to, kar se nam je v preteklosti že pripetilo. Vsak klub, ki igralcem dovoli igranje za reprezentanco, tvega morebitne poškodbe igralcev. Upajmo, da se bo na jutrišnji tekmi vse dobro izšlo in da se bodo igralci iz reprezentančnih akcij vrnil nepoškodovani.”