X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Predogled tekme: RM – Mallorca

Real Madrid bo v svoji 2,600.tekmi v La Ligi skušal proti Mallorci zadržati svoj niz dobrih predstav v letu 2013.

Beli se v prvenstvu vračajo na domači stadion, po tem ko so tam na zadnje premagali Barcelono. Navijači so ekipi takrat dali dodatno motivacijo in upajmo, da bo tudi tokrat podobno, sploh po tem, ko je Real v Ligi prvakov premagali Manchester United na Old Traffordu za uvrstitev v četrtfinale tega tekmovanja, v prvenstvu pa na zadnji tekmi zmagal tudi pri Celti. Ta tekma bo tudi zadnja preden se Realovi igralci napotijo k nalogam svojih državnih reprezentanc. Cilj v prvenstveni tekmi številka 2600 je seveda zmaga, kar bi bila že sedma zaporedna in češnja na torto izjemnim predstavam zadnjih štirinajstih dni.

Dve ekipi, ki sta v vrhunski formi, se bosta nocoj srečali na stadionu Santiago Bernabeu. Real Madrid je v prvih mesecih leta 2013 prikazoval odlične predstave, za kar je dokaz tudi zdajšnji niz šestih zaporednih zmag, od tega tudi proti ekipam kot sta Barcelona in Manchester United. Mallorca je prav tako na zadnjih dveh tekmah dosegla dve zmagi in je zdaj le še dve točki oddaljena od Zaragoze, ki se že nahaja na mestih, ki prinašajo obstanek v La Ligi.

SITUACIJA OBEH EKIP PRED 28.KROGOM PRVENSTVA

DOMA

V GOSTEH

Mesto

Točke

T

Z

R

P

T

Z

R

P

Real Madrid

2.

58

13

11

2

0

14

7

2

5

Mallorca

18.

24

13

4

3

6

14

2

3

9

To bo tudi zadnja tekma pred reprezentančnimi tekmami in predzadnja v mesecu marcu. Jose Mourinho je za to tekmo vpoklical 19 igralcev, med njimi je tudi Gonzalo Higuain, igralec ki je proti Mallorci tresel mrežo najpogosteje. Dosegel je namreč sedem zadetkov na 14-ih tekmah, vštevši La Ligo in Copo del Rey. Argentinec je prav tako zadetek dosegel na največ tekmah od Realovih igralcev, saj je Mallorci zabil gol že na šestih tekmah.

Real Madrid bo v La Ligi odigral svojo tekmo številka 2,600
Beli, ki so do sedaj v prvenstvu odigrali 1,300 tekem v gosteh in 1,299 doma, bodo nocoj dosegli mejo 2,600-ih tekem v La Ligi. V tem krogu bosta to število dosegla samo še ekipi Barcelone in Atheltica Bilbaoa. Naslednja je po številu tekem Valencija, ki je prejšnjo nedeljo odigrala 2,500.tekmo. Espanyol (2,463), Atletico Madrid (2,451), Sevilla (2,245) in Real Sociedad (2,139) so preostale ekipe, ki so odigrala vsaj 2000 tekem v La Ligi.

Nasprotnik z dvema zaporednima zmagama
Mallorca prihaja na Santiago Bernabeu na predzadnjem mestu v prvenstvu, skupaj ima 24 točk (šest zmag, šest remijev in 15 porazov), 2 manj ko bi jih rabili, da bi se trenutno izognili izpadu. Z zadnjima zmagama nad Granado in Sevillo, je ekipa iz Belearskih otokov lačna po nadaljevanju tega niza, saj bi lahko ušla nehvaležnim mestom in potrdila dobro formo.

MEDSEBOJNE TEKME OBEH EKIP V LA LIGI

NA SANTIAGU BERNABEU

T

Z

R

P

G+

G-

Real Madrid

27

20

 3 

4

64

27

Mallorca

27

4

3

20

27

64

Mallorca, ki je izgubila na 20-ih od 27-ih gostovanjih pri Real Madridu, vključno s tremi zadnjimi obiski, bo igrala z novim trenerjem Gregoriom Manzanom, ki je ekipo prevzel v 23.krogu La Lige, ko je zamenjal Joaquina Caparrosa. V Madrid bo pripeljal 18 igralcev, tudi Hemeda in Victorja, njihova najbolj ključna igralca v napadu, ki sta dosegla osem in sedem golov v letošnjem prvenstvu. Igralci, ki ne bodo odpotovali z ekipo so Antonio Lopez, Javi Marquez, Geromel, Marti, Arizmendi in Miño.