X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

RM in Galatasaray se bosta 2. srečala v zaključnih bojih LP

Njuno prejšnje srečanje, ki je bilo prav tako v četrtfinalu, je bilo v sezoni 2000/01. Napredoval je Real Madrid, ki je doma zmagal s 3-0 in s tem spreobrnil izid s prve tekme, ko je Galatasaray slavil s 3-2.

Real Madrid in Galatasaray se bosta drugič srečala v zaključnih bojih Lige prvakov. Njun prejšnji obračun sega v sezono 2000/01, to je bilo prav tako četrtfinale. V polfinale se je prebil Real Madrid. Casillas in Karanka, ki je zdaj pomočnik glavnega trenerja Real Madrida, sta bila edina člana zdajšnje zasedbe, ki sta sodelovala v tem obračunu.

Prva tekma je bila odigrana 3.aprila 2001 na stadionu Ali Sami Yen. Real Madrid si je v prvem polčasu priigral občutno prednost, saj je  povedel z 0-2 z zadetkoma Helguere in Makelela. V drugem polčasu je turški ekipi uspel preobrat, saj je zmagala s 3-2 z zadetki Umita Davala, Hasana in Jardela. To tekmo je sodil italijanski sodnik Pierluigi Collina.

Končni izid prve tekme in postavi:
3- Galatasaray: Taffarel; Capone (Fatih, 46’), Popescu, Bulent, Ergun, Umit, Okam, Suat (Bulent Akin, 46’), Hagi, Hasan Sas in Jardel.

2- Real Madrid: Casillas; Míchel Salgado, Hierro, Karanka, Roberto Carlos; Makelele (Celades, 62’), Helguera, Figo, Raúl, McManaman (Solari, 91’) in Morientes (Guti, 68’).

Zadetki:
0-1 (33.min.): Helguera.
0-2
(44.min.): Makelele.
2-1
(47.min.): Umit Davala, enajstmetrovka.
2-2
(66.min.): Hasan Sas.
3-2
(75.min.): Jardel.

Na povratni tekmi 8.aprila 2001 so Beli hitro spreobrnili izid v svojo korist, saj so rabili le 37 minut, da so dosegli tri zadetke in odločili rezultat na Santiagu Bernabeu. Raul z dvema zadetkoma in Helguera sta bila strelca golov za Real Madrid. Sodnik je bil Andres Frisk.

Končnik izid druge tekme in postavi:
3- Real Madrid: Casillas; Míchel Salgado, Hierro, Karanka, Roberto Carlos (Solari, 92’), Figo (Savio, 86’), Makelele, Helguera, McManaman, Raúl in Guti (F. Conceiçao, 75’).

0- Galatasaray: Taffarel; Umit, Emre Asik, Bulent Korkmaz, Fatih, Okan, Suat (Bulent Akin, 46’), Emre Belozoglu, Hagi, Hasan Sas (Arif, 67’) in Jardel.

Zadetki:
1-0
(15.min.): Raúl.
2-0 28.(min.): Helguera.
3-0
(37.min.): Raúl.