X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Odzivi po tekmi: Karanka

Aitor Karanka je stopil pred novinarje po zmag s 5-2 nad Mallorco. Baskovski pomočnik trenerja Real Madrida je povzel tekmo na naslednji način: “V prvem polčasu smo naredili veliko napak, ne samo pri golih, ampak tudi pri podajah in pomanjkanju koncentracije v celoti. Pogovorili smo med odmorom in spremenila taktiko ekipe. Pepe se je vrnil v normalne igralen položaj, Sergia pa smo postavili na bok, da bi globlje napadali, medtem ko so trije vezisti, Modrič, Özil in Kaka, ohranjali posest žoge.” Poleg tega je Aitor pohvalil tudi Higuain, strelca dveh golov: “Gola Higuaina sta pomembna za njega, da pridobi na samozavesti.”

Po zaostanku za gol ob polčasu, so beli nato izboljšali svojo igro drugem polčasu in naredili velik preobrat. Dva od petih golov je dosegel Higuain, o kateri je govoril Karanka tudi z novinarji: “Že zadnjič smo v Vigu to rekli. Takrat ni dosegel gola in danes ga je dosegel. Sam vedno pravim isto. Vemo kakšen je Pipa. Ni nam potrebno skrbeti za priložnosti, ki so zapravljene, pomembno je, da si jih na prvem mestu sploh ustvari. Danes je dosegel dva gola in to je pomembna za njega. Najboljša stvar je, da dobi ponovno samozavest pred golom, ki jo napadalci potrebujejo.”

Beli so drugi gol prejeli iz prekinitve. “To so deli igre iz katerih prejemamo gole že od začetka sezone in do napak pri prekinitvah pride zaradi pomanjkanja koncentracije. Trudimo se to izboljšati. Delamo na tem kar lahko. Na srečo te napake niso bile pomembne z vidika končnega rezultata, čeprav so bili tudi takšne tekme, zato moramo ugotoviti, zakaj se to dogaja,” je dejal pomočnik trenerja, ki je prav tako tudi pojasnil položaj Arbeloe: “To je bila taktična spremembe, nič več, s katero je Sergio (Ramos, op.p.) preselil na bok.”

Karanka je tudi povprašan glede rotacij v ekipi in sprememb, ki so bile narejene v drugih polčasih na zadnjih tekmah in je na to odgovoril: “Zato imamo ekipo, ki jo imamo, da začnemo tekmo z začetno postavo, ki bo zmagala tekmo in če se to ne zgodi, potem je pomembno, da igralci, ki prihajajo v igro v drugem polčasu, spremenijo dinamičnost, kar smo videli na teh tekmah.”

V zvezi z morebitnim pomanjkanjem koncentracije igralcev na začetku tekme je bil jasen: “Trener je govoril o tem pred časom. Mi bomo to mogli popraviti, vendar pa je očitno, da profesionalnimi igralci in vsi smo videli na kateri ravni lahko igrajo, ni potrebno biti ves čas na tej ravni … Mi smo tisti, ki prevzamemo odgovornost za napake.”

Pomočnik trenerja Real Madrida ne verjame govoricam, ki pravijo, da osvajanje naslovov vpliva na uspešnost igralcev: “Sporočilo, ki ga dajemo je enak kot ga imajo vsi, torej, da se moramo boriti za drugo mesto in ne moremo biti slabši kot drugi. Sporočilo je enako in sicer nad drugim mestom je zapleteno, po drugi strani pa si ne želimo biti slabši, saj bi si s tem otežili stvari, zato si moramo zagotoviti drugo mesto.”

Na koncu pa je ocenil še spopad proti Galatasarayu v četrtfinalu Lige prvakov: “Če mislimo, da nam bo lahko, potem se motimo. Imajo igralce, ki imajo veliko izkušenj, nekateri so že igrali tukaj in vemo, kako pomembni so za Galatasaray. Mi to izločilno srečanje jemljemo enako kot tisto proti Manchestru, misleč, da bo težka tekma.”