X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 5-2 Mallorca

photobucket.com

Real Madrid je pred reprezentančnim odmorom zabeležil še svojo sedmo zaporedno zmago, čeprav je na tekmi proti Mallorci kar dvakrat zaostajal. Real Madrid je prišel do zmage po fantastičnih šestih minutah v drugem polčasu, v katerih je dokončno strl odpor Mallorce. Beli so ob polčasu zaostajali za gol, potem ko sta za goste zadela Nsue in Alfaro, za Real pa je zadel Higuain. Cristiano Ronaldo, ki je dosegel gol z glavo po podaji Özila iz kota, Modrić, ki je zadel z izvrstnim strelom z roba kazenskega prostora in Higuain, ki je v drugem polčasu dosegel svoj še drugi gol na svoji 250. uradni tekmi v belem dresu, so odločili tekmo med 51. in 57. minuto. V izdihljajih tekme je gol dosegel še Benzema in v mreži Mallorce je odjeknila petarda. Real Madrid je užival v svoji igri in navijačem na Santiago Bernabeu pripravil pravi nogometni spektakel.

Real Madrid se je vrnil na Santiago Bernabéu 14 dni po zadnji domači tekmi v upanju po sedmi zaporedni zmagi pred reprezentančnim odmorom. Že v šesti minuti pa je domače čakal hladen tuš. Giovani dos Santos je dobro zadržal žogo na levi strani in poslal predložek v pred Realov gol, kjer je bil z glavo najvišji Nsue in tako matiral Diega Lópeza. Gosti so presenetili Real Madrid že iz svojega prvega strela na gol in tako je bil Real primoran spreobrniti tekmo, vendar pa je bilo še vedno več kot 80 minut tekme do konca. Beli kljub temu niso potrebovali toliko časa za izenačenje (14. minuta). Modrić je s prefinjeno podajo v globino našel Pepeja, ta pa je v zadnjem trenutku pred vratarjem Aouatejem nesebično podal Higuaínu, ki mu ni bilo težko zadeti mreže Mallorce. Kljub temu pa je bilo veselje navijačev na Bernabeu kratkotrajno, saj je Mallorca še enkrat prešla v vodstvo, čeprav tokrat po podaji iz kota. Kot z leve je izvajal Dos Santos, na prvi vratnici je Bigas podaljšal žogo na drugo vratnico, kjer je Alfaro z glavo še v drugo zadel mrežo domačih. Domači so odreagirali kot se je to zgodilo ob prvem golu, tako da ni dolgo trajalo, da so pokazali svoj namen, vendar pa je Cristiano Ronaldo stresel le okvir vrat, potem ko je Higuain lepo zadržal žogo v kazenskem prostoru in jo odložil Portugalcu. V malo več kot pol ure tekme smo lahko videli kar tri gole in še eno prečko. Ritem tekme je namigoval, da bomo videli še več golov, vendar pa ne v prvem polčasu, kljub temu, da je še v prvem poskusil tudi Kaká s strelom od daleč, ki pa ga je Aouate zaustavil v 37. minuti.

Mourinho se je ob odmoru odločil za bolj napadalen pristop in tako sta v slačilnici ostala Arbaloa in Morata, namesto njiju pa sta na igrišče prišla Özil in Benzema. Spremembe so prinesle željen učinek portugalskega trenerja v manj kot 10. minutah in beli so tako izenačili v 51. minuti. Özil je izvajal kot in Cristiano Ronaldo je bil na prvi vratnici najvišji ter izenačil s strelom z glavo. Hitrost s katero so igralci Real Madrida pobrali žogo iz nasprotnikove mreže in jo prenesli na sredino igrišča, je samo kazala kakšne so ambicije belega baleta v drugem polčasu. Tri minuti kasneje so po prodoru Coentrãa gostje izbili žogo iz svojega kazenskega prostora, vendar pa jo je okrog 20 metrov od gola dobro ustavil Modrić, ki jo je nato s pravim projektilom poslal povsem ob vratnico Aouateja za prvo vodstvo Reala na tekmi. Obleganje domače ekipe je doseglo svoj cilj, vendar pa so si beli še vedno želeli več in so jim je uspelo tri minute kasneje. S super podajo Özila Higuaínua, je slednji dosegel še svoj drugi gol na svoji 250. uradni tekmi v belem dresu. Real Madrid je užival v svoji igri in je pripravil prvi spektakel vsem prisotnim na Santiago Bernabéu. Nato je Real Madrid nanizal še nekaj lepih akcij, Aouate je nekajkrat dobro posredoval, na drugi strani pa je strel Casadesusa ustavil López. V 84. minuti je Aouate pogumno ustavil Higuaína, dve minuti kasneje pa sta López in Coentrão s skupnimi močmi obranila dve zaporedni priložnosti Mallorce po gneči pred domačimi vrati. V sodnikovem podaljšku (92. minuta) je Xabi Alonso z lepo globinsko podajo zaposlil Pipito, Argentinec pa je nesebično pred vrati našel povsem samega Benzemaja, ki praktično samo z dotikom žoge zatresel mrežo gostov ter tako postavil končnih 5-2 za sedmo zaporedno zmago Real Madrida in veliko spodbudo pred reprezentančnim odmorom.

Stadion: Santiago Bernabeu (Madrid)
Sodnik: Mateu Lahoz
Real Madrid 5-2 Mallorca
Higuain 14.,57., Ronaldo 51.,Modrić 54., Benzema 92.; Nsue 6., Alfaro 21.

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com