X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 83-96 CB Canarias

Vodilna ekipa v prvenstvu je izgubila svojo prvo tekmo doma v tej sezoni, kljub odlični predstavi Felipeja Reyesa, najboljšega igralca tekme z 20 točkami, 7 skoki in statističnemu indeksu 35.

Real Madrid je vstopil v svojo dvorano Palacio de los Deportes s ciljem po dvanajsti domači zmagi v Ligi Endesa, vendar jim je ekipa CB Canarias s trdo igro to preprečila. Real je sicer pred zadnjo četrtino zaostajal le tri točke (62-65), vendar ekipi ni koristila izključitev trenerja Lasa po dveh tehničnih napakah. Pametni Carroll in vrhunski Reyes nista mogla poravnati izida, ki je na koncu kazal 83-96. Igrala nista Rudy, zaradi težav s hrbtom in Hettsheimeir zaradi vročine. Debi je dočakal Tremmell Darden.

Laso je imel svoj načrt. Z Draperjem in Lullom v začetni peterki je ciljal na intenziteto in hitrost, s Suarezom, Mirotićem in Slaughterjem pa je ciljal na skoke. Ampak vse skupaj je ostalo le pri nameri. Bolje organizirana ekipa CB Canarias, ki je bila tudi bolj odločna v obrambi in uspešnejša pri metu, je začela nadigravati domačo ekipo, ki je zaostajala celo četrtino. Točkovna razlika 0-7 hitro v prvi četrtini, zahvaljujoč prispevku Guillena (9 točk), Richiottija (6 točk) in Chagoyena, ki je dosegel šest točk v treh minutah, je delala signal za dominacijo gostujoče ekipe. Kljub že devetim točkam prednosti na Belimi, ki so imeli nekaj uspešnih metov za tri točke, se je razlika začela manjšati, čeprav ne toliko kot bi si Madridčani želeli. Na koncu četrtine je semafor kazal 26 točk CB Canariasa, kar je zgovoren podatek o napakah v obrambi, saj je bila ta številka za gostujočo ekipo nad njenim povprečjem. Gostje so dominirali tudi v skokih, imeli so jih devet, Lasova ekipa pa le štiri, čeprav je prav skok eden najbolj ključnih faktorjev njene strategije. Bila pa je vseeno ena dobra novica: debi Dardena, ki je dal jasno videti, da bo njegova prilagoditev na igro Reala zelo hitra.

Niz 6-0 za Bele je kazal na veliko bolj spodbudno nadaljevanje. El Chacho (Rodriguez) je spodbujal svoje soigralce in bil nagrajen bučnimi aplavzi navijačev v Palacio de los Deportes.
Organizatorjeva podaja do Dardena je postavila celotno klop na noge in popeljala Real Madrid v vodstvo (29-28). Vendar je bil zares Felipe Reyes tisti, ki je še enkrat več nosil ekipo na svojih ramenih s trojko v prvi četrtini in 10 točkami, 4 skoki in statističnim indeksom 16 v drugi četrtini. Beli so z odličnim pritiskom v obrambi držali nasprotnika le pri štirih točkah v malo več kot šestih minutah. Kot vedno, ko Real začne dobivati skoke, stvari začnejo teči po ustaljenih tirnicah. Sledilo je nekaj dobrih minut za Carlosa Suareza in Llulla, ki je zbral devet točk (tri trojke). Real Madrid je na polčas odšel s prednostjo (45-50), saj je drugo četrtino dobil s 26-14.

Začetek drugega polčasa se ni nadaljeval po željah domačih, pomanjkanje intenzivnosti je Lasovo ekipo zaopet spravilo v težave. Laso se je odločil, da bo igral s tremi 2nizkimi« igralci, oba Sergia in Caroll ter Llull, ki je zopet malo dvignil igro. Vendar je bil zopet najbolj uspešen igralec Reala Felipe Reyes (do tedaj je že dosegel 15 točk in indeks 21) in manjšal razliko med Belimi in gosti. Real se ni vdal in El Chacho je z dvema zaporednima košema pripeljal domače zopet blizu CB Canariasa (60-62), Felipe pa je zadel za izenačenje (62-62). Vendar je trojka Bivie povedla gostitelje v prednost pred zadnjo četrtino.

Zadnjih deset minut se je začelo na najslabši možen način. Dve tehnični napaki in izključitev vidno jeznega Lasa sta dvignila navijače na noge, ki so odreagirali na kontroverzno odločitev. Gostje so ušli na 12 točk razlike (62-74). Dve trojki zapored Jayceeja Carolla sta prinesli atmosfero nazaj v dvorano, zdelo se je, da je ekipa pripravljena narediti vse za zmago. Poteze Reyesa so požele ovacije, vendar so tudi gostje začeli kazati njihovo moč. Le dve minuti do konca tekme se je zmaga Reala zdela že preveč oddaljena (79-88). Kljub naporom domače ekipe se je preostanek odvil po pričakovanjih (83-96). To je bil prvi domači poraz Reala v Ligi Endesa v tej sezoni.

Statistika:
REAL MADRID 83 (19;26;17;21): Draper (3), Llull (12), Suárez (4), Mirotic (4) in Slaughter (4) –prva petorka- S. Rodríguez (13), Carroll (19), Darden (2), Reyes (20) in Begić (2).
CB CANARIAS 96 (26;14;25;31): Uriz (5), Richotti (8), Rost (18), Guillén (16) in Donaldson (9) –prva petorka- Biviá (11), Heras (0), Lampropoulos (6), Chagoyen (10) in Blanco (13).