X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid prejel dve nogometni nagradi Marca

Real Madrid je prejel več nogometnih nagrad v Marca. Florentino Perez, predsednik belega baleta se je udeležil gala prireditve, ki je potekala v galeriji palače na trgu Cibeles, kjer je Jose Mourinho prejel nagrado Miguel Muñoz za najboljšega trenerja v La Ligi v zadnji sezoni, medtem ko je Cristiano Ronaldo prejel nagrado Alfredo Di Stefano za najboljšega igralca iz rok častnega predsednika Real Madrida. “Čast je prejeti to nagrado iz rok Alfreda. Rad bi se zahvalil njemu in vsem, ki so me izbrali,” je dejal napadalec Real Madrida.

Jose Mourinho je dobil nagrado Miguel Muñoz za najboljšega trenerja v zadnji sezoni La Lige. Portugalski trener, ki se ni mogli udeležiti slovesnosti v palači na trgu Cibeles, tako da je v njegovem imenu nagrado sprejel Emilio Butragueño. Sicer pa je Mourinho osvojil omenjeno nagrado že drugo leto zaporedoma in je ob enem tudi sploh prvi trener Real Madrida, ki je prejel to nagrado, ki je bila prvič podeljena leta 2005/06. Odločilni dejavniki pri podelitvi te nagrade je zagotovo bila lanska sezona, v kateri je ekipa Mourinha podirala rekorde in je osvojila La Ligo s 100. osvojenimi točkami in 121. doseženimi goli.

Emilio Butragueño, direktor za institucionalne odnose pri Real Madridu je prejel nagrado v Mourinhovem imenu in je na vprašanje o prihodnosti portugalskega trenerja na klopi Real Madrida dejal: “Mourinho je neposredna oseba, ki ima pogodbo z nami.” Sklicujoč na Ligo prvakov in na srečanje proti Galatasarayu, je dejal: “To ne bo enostavno preskočiti turško ekipo, potem pa bomo videli kaj nas čaka v polfinalnem žrebanju.”

Cristiano Ronaldo je medtem prejel nagrado Alfredo Di Stefano iz rok samega častnega predsednika Real Madrida, ki jo podeljuje španski časopis Marca najboljšemu igralcu v minuli sezoni La Lige. “Čast je prejeti to nagrado iz rok Alfreda. Rad bi se mu zahvalil in vsem tistim, ki so me izbrali,” je dejal portugalski nogometaš. Na vprašanje o sezoni svoje ekipe, je dejal: “Še vedno je potrebno odigrati veliko tekem, saj moramo odigrati še finale pokala in še vedno igramo v Ligi prvakov. Osvojiti naslov La Lige bo težko, vendar pa bo to mogoče vse do konca.” O svojem izjemnem začetku v letu 2013 je Cristiano dejal: “Igram dobro, vendar pa želim osvojiti glavne lovorike z Real Madridom.”

Alfredo Di Stefano ni mogel skriti svojega navdušenja, ko je govoril o Cristianu Ronaldu in ko mu je dal nagrado, ki nosi njegovo ime: “Je odličen igralec in zelo sem vesel, da je del Real Madrida, prav tako pa so veseli tudi navijači.”

Pohvale udeležencev
Nekateri od tistih, ki so se udeležili gala prireditve, niso skrivali svojega občudovanja do Mourinha in Cristiana Ronalda. Nekdanja igralca Real Madrida, Zoco in Pachin, sta najboljša primera tega. “Če je v Real Madridu, je to zato, ker je najboljši. Rezultati so to pokazali v tej sezoni in prepričan sem, da bo znova prinesel srečo v klub v obliki naslova,” sta povedala o portugalskem trenerju. Prav tako nista bila sramežljiva tudi pri pohvalah na račun Cristiana: “Je odličen igralec, ki izstopa po svoji moči in ambicijah. Upajmo, da bodo njegovi goli v tej sezoni prinesli naslove Real Madridu,” je dejal Zoco. Pachin je prav tako poudaril vrline Portugalca in podobnosti, ki jih ima s častnim predsednikom Real Madrida: “Je fenomenalen igralec. Zapisal se bo v zgodovino, saj je popolna in obvladuje vse vidike nogometa. Je še najbližji temu kar sem videl v Alfredu Di Stefanu.”