X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Özil

Mesut Özil, ki je trenutno na pripravah z reprezentanco, s katero bo odigral dve kvalifikacijski tekmi za SP 2014, je spregovoril za Nemško nogometno zvezo o času preživetem pri Realu iz Madrida. Vezist je dejal, da se je v zadnjih treh letih pod vodstvom Joseja Mourinha v igralskem smislu izboljšal: “Pri Realu sem postal fizično močnejši, moje predstave pa so bolj konstantne. Še vedno se zabavam na igrišču in uživam ob igranju nogometa. Seveda sem tudi dozorel kot nogometaš, sedaj sem bolj izkušen.”

Kljub odlični formi si Mesut želi še boljših nastopov: “Zavedam se, da še vedno obstajajo področja igre v katerih se lahko izboljšam. Predvsem pri doseganju zadetkov. Število doseženih zadetkov bi lahko bilo večje. Lahko bi večkrat streljal na gol, kljub temu da sem organizator igre in je moja naloga pripravljanje in zabijanje zadetkov. Na to se bom osredotočil tudi v prihodnje. Vendar to ne pomeni, da ne bom poskušal večkrat zadeti.

Vezist Real Madrida je spregovoril o njegovi odlični predstavi proti Mallorci, kjer je bil med ključnimi možmi na igrišču: “Nisem bil jaz tisti, ki je prevesil jeziček na tehtnici. Celotna ekipa je izboljšala nivo igre in dosegla zadetka. Nadaljevati moramo z dobrimi predstavami. Barcelona ima veliko prednost, mi pa si želimo zmagati vse tekme do konca prvenstva. To mora biti cilj Real Madrida. “

Zraven La Lige je Özil osredotočen tudi na Ligo prvakov in tekmo četrtfinala proti Galatasarayu: “Ne bi se opisal kot navijača katerekoli ekipe iz Turčije, vendar se spomnim velikih derbijev, ki sem jih spremljal s prijatelji. Vesel sem, da gostujemo v Istambulu. Tam imam prijatelje, tudi nekateri člani moje družine živijo tam. Tekme v Turčiji so zame vedno nekaj posebnega. Naš cilj je seveda uvrstitev v polfinale Lige prvakov, kljub temu da bo po morebitni zmagi v Turčiji veliko navijačev užaloščenih.”

Na koncu je Özil pokomentiral še čas preživet pri Realu iz Madrida, predvsem dan njegovega debija v belem dresu: “Spominjam se, da sem bil zelo živčen. To zame ni običajno, ampak moj prvi nastop za Real Madrid je bil nekaj posebnega.  Sedel sem na klopi zraven Samija (Khedire) in priložnost dobil približno po uri odigrane tekme. Tekma se je končala brez zadetkov, vendar je zame bila to majhna zmaga, saj sem v prvenstvu debitiral z Real Madridom. Sedaj sem v Španiji že tretje leto. Neverjetno kako čas beži. Toliko stvari se je zgodilo v tem kratkem času. V Španiji sem dozorel. Imel sem privilegij spoznati špansko kulturo, Madrid, drug jezik… Sprva mi je bilo malce težje, saj sem živel sam. Zdaj živim skupaj z družino, zaradi česar mi je veliko lažje. Ekipa mi je zelo pomagala pri privajanju na novo okolje, posebna zahvala pri tem pa gre seveda Samiju Khediri.”