X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Khedira, Modrić, Carvalho in Essien spregovorijo za bwin

Khedira, Modrić, Essien in Carvalho so bili zvezde zabavnega dogodka, ki ga je priredil Bwin in ki je vključeval tudi partijo namiznega tenisa z igralci Real Madrida. Štirje igralci kraljevega kluba so analizirali predstave Reala v tej sezoni in izrazili željo po novih lovorikah.  “V karieri sem osvojil veliko lovorik, izkušnje pa so me naučile, da moram razmišljati le o zmagi na vsaki prihajajoči tekmi in o načinih s katerimi lahko pomagam ekipi,” je povedal branilec iz Portugalske. Modrić je v imenu vseh igralcev pod vodstvom Joseja Mourinha povedal: “Želimo si osvajati naslove, saj bodo tako lahko navijači delili njihovo veselje z nami.”

Essien: “Smo v odlični formi in zdi se mi očitno, da imamo dovolj kvalitetne igralce za osvojitev Lige prvakov.”

Essien je komentiral izjemno formo Reala iz Madrida in možnosti za osvojitev Lige prvakov: “Trenutno smo v odlični formi. Uvrstili smo se v četrtfinale Lige prvakov in očitno se mi zdi, da imamo dovolj kvalitetne igralce za osvojitev Lige prvakov. Sedaj moramo nadaljevati z dobrim delom in videt kaj se bo zgodilo.” Ganec je nato pohvalil še trenerja Mourinha: “On je trener, hkrati pa je tudi učitelj in oče. Z vsakim govori na štiri oči in to se takoj opazi, saj tega veliko trenerjev ne počne. Ostali trenerji ponavadi pridejo na igrišče in povedo taktiko… Mourinho pa počne vse.”

Essien je spregovoril tudi o njegovem času pri Realu iz Madrida, prehranjevalnih navadah in osebnih kvalitetah: “Vsak dan je zame nov izziv. Želim si trdo delati na treningih in izboljševati svojo igro na tekmah, zato poskušam čim bolje izkoristiti ponujene priložnosti. Pred in po treningu zaužijem veliko ogljikov hidratov s katerimi dobim energijo, kot oseba pa sem sramežljiv, miren, v meni pa je tudi malo šaljivca. Ko se počutim sproščenega se z mojimi soigralci se z njimi rad šalim in jih spravljam v smeh, čeprav v tem pogledu izstopa Marcelo, ki je zmeraj poln energije. Neprestano pleše in se zafrkava z vsemi.”

Novinarji so ga nato povprašali kateri so najboljši vezisti, s katerimi je igral v svoji karieri: “Bilo jih je kar nekaj, čeprav sem mnenja, da so Sami, Luka, Xabi in Mesut odlični vezisti ter da so na nivoju Franka Lamparda. Ne morem našteti vseh, vendar sem igral z izjemnimi vezisti.”

Modrić: “Zadetek, ki sem ga dosegel na Old Traffordu je eden najpomembnejših v moji karieri.”

Hrvaški vezist ne bo nikoli pozabil gola doseženega v Ligi prvakov proti Manchester Unitedu: “Vsak igralec sanja o tem, da doseže tako pomemben gol na tako pomembni tekmi, kot je bila tista proti Manchester Unitedu. Lahko rečem, da je bil to eden izmed najpomembnejših zadetkov v moji karieri.” Modrić, ki je dejal, da je “Real Madrid najboljši klub na svetu”, je obenem priznal, da ekipa ni vraževerna: “Na naših gostovanjih nimamo nobenih posebnih običajev. Zmeraj prinesemo ista oblačila, trenirke in to je to. Nimamo nobenih tradicij oziroma ritualov.”

Vezist Real Madrida je spregovoril še o pomembnosti podpore navijačev in cilja ekipe, da veselje deli z navijači: “Igramo za navijače, ki jih želimo osrečiti. Želimo osvajati naslove, da bodo navijači potem lahko z nami delili njihovo veselje. Podpora navijačev je za nas zelo pomembna in vedno se trudimo govoriti z navijači, deliti avtograme… To počnem z velikim veseljem. Rad osrečujem navijače.”

Za konec je Modrić razkril še stvari, ki jih počne v prostem času: “Ko ne igram nogometa čas rad preživljam z družino, igram se s sinom, doma gledam filme… Zaradi nogometa ne moreš preživeti veliko časa z družino, vendar vsak dan uživaš v tem kar počneš, zato mi to ne predstavlja problema. Nekoliko težje je le v predsezoni, saj takrat družine ne vidiš tudi dlje časa.”

Khedira: “Uspešni smo, ker stvari počnemo kot ekipa.”

Nemški vezist je spregovoril o enotnosti v ekipi Real Madrida: “S to ekipo smo šli že skozi veliko število lepih trenutkov. Na poti na gostovanja se imamo vedno dobro, zabavno je biti s soigralci in početi stvari kot ekipa. Zaradi tega se zabavamo in zaradi tega smo tako uspešni. Osvojitve Španskega lokala, lanska osvojitev prvenstva in letošnja osvojitev Super pokala so za nas pomembne.”

Vezist Nemške reprezentance je nato poudaril, da je fizična forma v tem delu sezone najpomembnejša: “Fizična forma je eden izmed najpomembnejših dejavnikov, predvsem na sredini igrišča, saj moraš sodelovati v napadu in obrambi. Če nisi v formi je res težko igrati na najvišjem nivoju. Poskušam pomagati ekipi in veliko časa preživeti z družino in prijatelji  ter imeti čimbolj običajno življenje.”

Na koncu je Sami spregovoril še o hobijih in načrtih po koncu igralske kariere: “Rad ohranjam stik z navijači na Facebooku, sedaj imam še novo spletno stran. Rad obiskujem oba profila, navijačem želi pokazati del moje osebnosti. Sedaj sem star 25 let – do konca kariere imam še veliko časa, vendar imam rad nogomet. Bomo videli kaj se bo zgodilo.”

Carvalho: “Zmagi na Camp Nouu in na Old Traffordu sta bili za nas zelo pomembni.

Portugalec ima za sabo veliko izkušenj. Morda ravno zato razmišlja le o prihajajočih tekmah: “Zmeraj je pomembno zmagati naslednjo tekmo. Ne razmišljam o osvajanju lovorik, saj sem jih do sedaj v moji karieri osvojil že veliko.  Izkušnje so me naučile da je potrebno razmišljati le o zmagi na naslednji tekmi in o pomoči, ki jo lahko nudiš ekipi.” Carvalho je spregovoril tudi o izjemnih dveh tednih, ki jih ima ekipa za sabo: “Zmage na Camp Nouu in Old Traffordu so bile za nas zelo pomembne.”

Portugalec, ki je prizna, da “rad igra in gleda tenis“, je komentiral tudi kvalitete, ki jih po njegovem mnenju potrebuješ, da postaneš dober branilec: “Menim, da je hitrost najpomembnejša, prav tako moraš zmeraj biti osredotočen na igro. Pomembna je tudi pripadnost ekipi in iskrenost do vseh okoli tebe.” Na koncu je izkušeni Ricardo Carvalho pohvalil še Cristiana Ronalda: “Je odličen igralec, ki zmeraj pokaže nekaj posebnega.”