X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Higuain ob zmagi svoje reprezentance dosegel 2 gola

Napadalec madridskega Reala,  z devetico na hrbtu svojega reprezentančnega dresa, je najboljši strelec v Južno-ameriški kvalifikacijski skupini za Svetovno prvenstvo.

Higuain je v dobri formi. Po tem ko je zadel dva gola na zadnji tekmi Reala proti Mallorci, je Argentinec tokrat vajo ponovil tudi na tekmi v dresu državne reprezentance. Argentina je brez težav premagala Venezuelo (3-0) v kvalifikacijah za Svetovno prvenstvo 2014. »El Pipa«, ki je bil v prvi postavi in odigral 80 minut, je zadel prvi in sicer v 28.minuti, v 59.minuti pa je dosegel še svoj drugi gol. V 10 tekmah, ki jih je v kvalifikacijah odigral za Argenitno , je zadel devet zadetkov, kar ga uvršča na vrh lestvice strelcev v Južno-ameriški skupini. Drugi Realov igralec Angel Di Maria je bil sicer v ekipi, a priložnosti za igro ni dobil.

Argentinska reprezentanca Venezueli ni prepustila nobenih možnosti. Domači so očitno dominirali v igri in tudi zmagali zahvaljujoč svojih igralcem v napadu. Bila je natančna podaja v napad, ki je bila zaslužna za prvi zadetek na tekmi v 28.minuti. Higuain se je znašel sam pred Danielom Hernandezem in meril po tleh za prvo vodstvo na tekmi. Drugi gol je dosegel Messi iz najstrožje kazni, Higuain pa je nato s svojim drugim zadetkom le še potrdil zmago. Napadalec Belih je izkoristil podajo za obrambo Venezuele in z udarcem iz prve zadel v 59.minuti za 3:0.

Po njegovih dveh zadetkih je Higuaina v 80.minuti srečanja zamenjal Rodrigo Palacio. »El Pipa«, ki je dobil tudi rumen karton in zaradi izpolnjenega bonusa ne bo smel igrati proti Boliviji, je na koncu tekme izrazil svoje zadovoljstvo: »Srečen sem zaradi pozicije, v kateri se nahaja Argentina. Na lestvici imamo prednost, ki nam omogoča, da se lahko malo sprostimo.« Argenina vodi v skupini s štirimi točkami pred Kolumbiji, Higuain pa je najboljši strelec z devetimi zadetki.