X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Sergio Ramos

“Zmagati Ligo prvakov je eden mojih največjih ciljev”, je izjavil branilec Real Madrida v intervjuju za akreditirane medije Uefe.

Sergio Ramos je podal pogled na trenutno situacijo v Real Madridu v intervjuju za uradno akreditirane medije Uefe. Branilec Belih, ki gleda na odločujoči del sezone z optimizmom, je spregovoril o dobri formi ekipe in o svojem pogledu na prihajajočo tekmo četrtfinala Lige prvakov: »Galatasary je močna ekipa in njihove nove okrepitve so ji dali novih moči, moramo se jih lotiti z dovolj spoštovanja. Doma bomo skušali ohraniti mrežo nedotaknjeno in zadeti v gosteh, saj bodo stvari zelo težke na njihovem igrišču. Ena želja je zame še posebej velika in to je dvigniti lovoriko najboljšega v Ligi prvakov. To so ene izmed mojih največjih sanj, ki jih lahko imam v tem trenutku kariere.«

Zdi se, da se je v zadnjem času vse poklopilo za Real Madrid. Kaj je bil ključ, da se je ekipa vrnila v vrhunsko formo?

Mislim, da smo po slabem začetku sezone strnili svoje vrste kot ekipa bolj kot kdaj koli poprej in prikazali najmočnejšo željo po zmagah, naš optimizem in naše ambicije k napredku in delati stvari kar se da dobro. Rezultati govorijo sami zase. Seveda še ne bomo skakali od navdušenja, saj še ni nič osvojenega in spravljenega v torbo. Vseeno pa je res, da je se je začelo naše trdo delo poplačevati, tudi s tem, ko smo se uvrstili v finale Cope del Rey.

Real Madrid se bo v četrtfinalu Lige prvakov pomeril s Galatasaryem. Kako jih ocenjujete?

Nihče ne sme podcenjevati katere koli ekipe. Vse so si trdo prigarale mesto, kjer se nahajajo. Nekatere so izločile tudi ekipe, ki so na začetku veljale za favorite. To, da nam je žreb namenil Galatasary, ni nobena sreča; prav nasprotno, so zelo močna ekipa in dejstvo je, da so zdaj še močnejši, ko so v svoje vrste pripeljali Drogbaja in Sneijderja. To sta igralca svetovnega formata in ključna elementa v ekipi. Vendar najresnejša nevarnost je vedno skupina, kolektiv, nikoli individualni igralci. En igralec ne bo izstopal od drugih, če je kolektivno prizadevanje dobro. Tako da moramo spoštovati Galatasary, poskušati ohraniti nedotaknjeno mrežo na domačem igrišču in zadeti v gosteh, saj sem prepričan, da bodo stvari težke na njihovem stadionu.

Do te tekme ste prišli po tem, ko ste premagali Manchester United na Old Traffordu. Uspeli ste se vrniti po avtogolu. Kako si igralec povrne koncentracijo in vodi ekipo po čem takem?

Ne smeš izgubiti koncentracije, če tudi delaš velike napake. Imel sem smolo, da sem zadel v lastno mrežo. Mislim, da je tisto, kar me je naredilo takšnega kot sem danes in me pripeljalo tako daleč, psihična moč. Ne moreš stati in se jokati nad politim mlekom v ključnih trenutkih kot je bil ta. Tudi jaz se nisem, zahvaljujoč mojemu karakterju, na druge igralce bi morda to vplivalo. Vedno se trudim, da bi ekipa od mene dobivale le pozitivne vibracije in ne negativnih.

Kako ste se naučili spopadati s pričakovanji o igri na tem nivoju v klubu kot je Real Madrid?

Že od prvega dne, ko prideš sem, se zavedaš vpliva, ki ga ima ta klub. Rasteš in odraščaš, zbiraš izkušnje tekom poti in se začneš zavedati, da je ta klub referenčna točka otrokom na globalni ravni, zahvaljujoč njegovemu vplivu. Vse to je nekaj kar moraš ceniti, spoštovati moraš pomembnost grba, ki ga nosiš na dresu; čast kluba, ki jo braniš in vpliv, ki ga klub ima. Upam lahko le, da bo moje ime živeli še naprej v zvezi s tem v tako pomembnem klubu kot je ta.

Stari ste 26 let in ste osvojili skoraj vse naslove, ki obstajajo na klubski in reprezentančni ravni. Kaj bi za vas pomenilo, če bi to zbirko obogatili z lovoriko v Ligi prvakov?

To so ene mojih največjih sanj, ki jih lahko imam v tem trenutku kariere. Prva lovorika, ki jo osvojiš za vedno ostane v tvojem srcu in upam, da bom v prihodnosti lahko rekel, da sem osvojil več kot eno Ligo prvakov. Na smolo je to lovorika, ki jo šele moram osvojiti in moram priznati, da je zame še posebej velika želja, da bi lahko dvignil v zrak pokal zmagovalca Lige prvakov.