X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Konec drugega dela kvalifikacij za SP Realovih igralcev

Pepe in Coentrao (Portugalska), Ramos, Arbeloa, Albiol, Alonso (Španija), Ozil, Khedira (Nemčija), Benzema, Varane (Francija), di Maria (Argentina) in Modrič (Hrvaška) so bili vpleteni v kvalifikacijah za Svetovno prvenstvo.

Drugi del mednarodnega premora so igralci Real Madrida zaključili. Prva sta zaigrala Kaka in Marcelo proti Rusiji (1-1), ter Nacho v mladinski U-21 reprezentanci Španije. Pepe in Coentrao sta odigrala za Portugalsko proti Azebajdžanu (0:2), v kateri je manjkal suspendirani Cristiano Ronaldo. Španija z Alonsom, Ramosom in Arbelo-o v prvi postavi so ugnali Francoze, za katere sta zaigrala Benzema in Varane (0:1). Nemci so preskočili Kazakstan s Khediro in Ozilem na čelu, Modrič pa je po zaostanku proti Walesu pomagal Hrvaški reprezentanci do končne zmage (1:2). Di Maria je z Argentino v Boliviji le remiziral (1-1), manjkal pa je tudi suspendirani Higuain.

Pet Realovih igralcev je bilo vpletenih v tekmo Španija-Francija: Španci so premagali Francoze na njihovih tleh z 0:1 in se tako povzpeli na sam vrh lestvice z 11-točkami, 1 točko pred varovancim Deschampsa. Sergio Ramos, Alonso, Arbeloa in Varane so odigrali vseh 90 minut, Benzema je bil menjan v 82-ti minuti, Albiol pa ni igral.

Tekma Stadion Rezultat
Francija-Španija Stade de France (París) 0-1
Francija-Gruzija Stade de France (París) 3-1
Španija-Finska El Molinón (Gijón) 1-1

Portugalsa je dokončala delo proti Azerbajdžanu: Fantje Paula Benta so pridobili pomembne 3 točke in so še vedno v igri za nastop na svetovnem prvenstvu. Pepe in Coentrao sta odigrala vseh 90 minut. Obrambni igralec Reala, ki je zadel na prejšnji tekmi reprezentance je naredil odločilno potezo za zadetek Almeide. CR7 je manjkal zaradi suspenzije.

Tekma Stadion Rezultat
Azerbajdžan-Portugalska Tofig Bahramov (Baku) 0-2
Izrael-Portugalska Winter Stadium (Ramat Gan) 3-3

Nemčija z Ozilom in Khediro drvijo proti svetovnemu prvenstvu: Nemčija je odpravila Kazakstan s 4:1 in so vodilni na lestvici. Khedira in Ozil sta odigrala vseh 90 minut, prav slednji pa je dvakrat lepo asistiral za zadetek.

Tekma Stadion Rezultat
Nemčija-Kazakstan Nuremberg easyCredit-Stadion (Núremberg) 4-1
Kazakstan-Nemčija Astana Arena (Astana) 0-3

Di Maria je igral v remiju z Bolivijo: Argentinska reprezentanca ni bila zmožna doseči četrto zaporedno zmago, po remiju z Bolivijo 1:1, ampak so še vedno na vrhu razpredelnice. Di Maria, ki je bila zamenjan proti koncu tekme je imel nekaj priložnosti za zadetek. Higuain ni igral zaradi suspenzije.

Tekma Stadion Rezultat
Bolivija-Argentina Hernando Siles (La Paz) 1-1
Argentina-Venezuela Antonio V. Liberti (Buenos Aires) 3-0

Modrič odigral pomembno vlogo za zmago nad Walesom: Hrvaška je zmagala izenačeno tekmo z 1:2. Štimacovi fantje so po zaostanku le zmagali in so na drugem mestu razpredelnice. Modrič je spet dobro zaigral za Hrvate in odigral celih 90 minut.

Tekma Stadion Rezultat
Wales-Hrvaška Liberty Stadium (Swansea) 1-2
Hrvaška-Srbija Maksimir (Zagreb) 2-0

Kaka in Marcelo sta odigrala proti Rusiji: Gostitelji svetovnega prvenstva so na pripravah na tekmovanje zabeležili še drugi remi, tokrat proti Rusom. Kaka in Marcelo sta tekmo začela. Vezist Reala je odigral do 78 minute, Marcelo pa celih 90 in je tudi odlično asistiral za Fredov zadetek.

Tekma Stadion Rezultat
Brazilija-Rusija Stamford Bridge (Londres) 1-1
Italija-Brazilija Estadio de Ginebra (Ginebra) 2-2

Nacho pa je odigral vlogo v Španski reprezentanci U-21 za zmago 3:1: Mladinski pogon Špancev je premagal izbrano vrsto Rusije. Nacho je odigral 56 minut proti svojemu soigralcu v Castilli, Cheryshevu, ki je tudi začel tekmo.

Tekma Stadion Rezultat
Španija-Rusija Santo Domingo (Alcorcón) 3-1
ŠpanijaNorveška Salto del Caballo (Toledo) 5-2