X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Mirza Begić

“Osredotočeni smo na vsako tekmo posebej. O nasprotniku v četrtfinalu bomo razmišljali še pravi čas,” je izjavil center Belih za Realmadrid TV oddajo ‘6.75’.

Bila je odlična predstava igralca, ki je pripomogla k zmagi nad ekipo CAI in bo dala ekipi zagon za tekmo v Moskvi. Ta igralec je bil Mirza Begić, eden izmed madridskih visokih igralcev, ki se zaveda, da tekma proti Messinovi ekipi ne bo lahka, vendar je vseeno prepričan, da jim bo njihova hitrost omogočila zmago nad Rusi. »Proti CSKA-jem bomo morali igrati hitro, da bomo lahko zadevali lahke koše v tranziciji,« je povedal slovenski center v oddaji ‘6.75’.

Po  slabem tednu je sledila zmaga v Zaragozi…

Imeli smo res lab teden in smo potrebovali zmago, da bi prišli nazaj v zmagovalni ritem in nadaljevali z osvajanjem zmag v prihodnje.

Je bila to vaša najboljša predstava za Real Madrid?

Morda je res bila najboljša. Ta tekma je bila posebna zame, saj so vsi moji meti kočali v obroču. Mislim, da je bila to ena mojih najboljši tekem, odkar sem prišel v Madrid.

Zdaj se boste srečali s CSKA-jem. Težko bo…

Za nas je zelo pomembno, da bi zmagali tekmo proti CSKA-jem, saj bi tako imeli prednost domačega igrišča. Se pa zavedamo, da bo tekma zelo težka, saj je CSKA fizično zelo dobra ekipa. Morali bomo igrati zelo hitro in našo hitrost izkoriščati za doseganje lahkih košev v napadu. Oni imajo dobre igralce, ampak tudi mi. Skušali nam bodo vsiliti počasno igro, zato bomo morali biti zelo pazljivi in ohranjati ritem. Še težje bo zato, ker bo to tekma v gosteh, vendar bomo dali vse od sebe.

Ali razmišljate o mogočih nasprotnikih v četrtfinalu?

Osredotočeni smo na vsako tekmo posebej, ne prehitevamo stvari. O nasprotniku v četrtfinalu bomo razmišljali še pravi čas. To je ena najtežjih skupin, imamo nekaj zelo zahtevnih nasprotnikov. Kakorkoli, zmagali pa smo večino tekem. Nismo igrali dobro proti Unicaji, vendar imamo še vedno pomembno domačo tekmo in moramo jo zmagati.

Vam odnos med soigralci pomaga v tej situaciji?

Mislim, da imamo to leto, tako kot tudi lani, odličen timski duh. Tu so odlični igralci, rotacije so prisotne, nimamo nobenih težav med igralci in ta dinamika nam pomaga, da smo tu, kjer smo trenutno.