X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Odzivi po tekmi: Mourinho

José Mourinho je stopil pred novinarje po remiju proti Zaragozi na La Romaredi, pri čemer je navedel, da remi ne bo imel nobenega vpliva na spopad proti Galatasaray na prvi tekmi četrtfinala Lige prvakov: “Naš cilj v La Ligi je poskusiti zmagati vsako tekmo. Ta rezultat ni povezan s tekmo v sredo.” Prav tako se je trener Real Madrida sklicevali na pomanjkanje sreče njegove ekipa pred golom, kot je Marcelo zadel vratnico: “Res je, da ne dosegamo več veliko golov. To je morda ena od razlik v primerjavi z lansko sezono.”

Portugalec je pojasnil, da se bodo borili do konca v La Ligi, čeprav je jasno, da bo težko: “Že kar nekaj časa ni več naš cilj osvojiti ponovno prvenstvo v tej sezoni. Vemo, da je samo še vprašanje, ali bomo na koncu imeli 11, 10, 9 ali 8 točk zaostanka, ne pa več naslov prvaka. Z remijem lahko izgubimo drugo mesto. Če Atlético zmago nas bodo prehiteli in to je najpomembnejši vidik iz te tekme.”

Na vprašanje, ali bi lahko remi vplivala na spopadu proti Galatasarayu, je bil trener Real Madrida kategoričen v svojem odgovoru: “To ne bo vplivalo na to tekmo. Vsi vemo, da so naši cilji naslov Copa del Rey in četrtfinale Lige prvakov in da smo si v La Ligi zagotovili igranje v Ligi prvakov v naslednji sezoni, potem ko so prva tri mesta oddana že kar nekaj časa. Naš cilj v La Ligi je poskušati končati na 2. mestu in zmagati vsako tekmo. Današnji rezultat ne vpliva na sredino tekmo.”

Mourinho je odogovril tudi na razprave o vratarjih, potem ko je ogreval Casillas. “Nikoli ne morem reči, da bo igralec v začetni postavi od sedaj pa do konca sezone. Ne morem tega reči, ampak tisto, kar lahko rečem, je to, da je Diego López še enkrat odigral pomembno vlogo in pomagal ekipi s svojimi obrambami. In glede na to, kako igra po prihodu v našo ekipo na težkih tekem, kot je bila tekma proti Manchestru, Barceloni, ko je igral tako kot je, moramo biti v nogometu pošteni do sebe in naših igralcev in na podlagi tega bo zelo težko ga izriniti iz gola.” V zvezi s Casillasom je dejal, da verjame, da bo kmalu vpoklican v ekipo: “Sam ne mislim, da bom že vpoklican v sredo. Potrebuje še en teden, zato mislim, da bo v ekipi za tekmo proti Levanteju.”

Na koncu je spregovoril o pomanjkanju golov Real Madrida, kjer je velikokrat vmes posegla tudi smola, kot je bilo to recimo pri strelu Marcela, ko je zadel vratnico: “Ne dosegamo več veliko golov, to je resnica. Morda je to ena od razlik v primerjavi z lansko sezono. Iz štirih priložnosti smo dosegli 3 gole, iz šestih priložnosti 4 gole in tako dalje. Dosegali smo gole z veliko lahkoto in edini igralec, ki je ohranil podobno povprečje je Cristiano, vsi ostali pa so padli v smislu števila doseženih golov in ekipa seveda trpi zaradi tega. Goli bodo še prišli. Če ne pridejo v sredo, upamo, da pridejo na naslednji tekmi, res pa je, da težko dosegamo gole, kar je nekaj kar nam je pomagalo v lanski sezoni priti do 100 točk v La Ligi, strelskega rekorda … in v tej sezoni tega ne počnemo.”