X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Ronaldo


Cristiano Ronaldo že odšteva ure do začetnega piska na četrtfinalni tekmi Lige prvakov med Real Madridom in Galatasarayom. Portugalski napadalec je izenačen kot najboljši strelec tekmovanja prav z nasprotnikom s turške ekipi Burakom Yilmazom. Za spletno stran Bwin je Ronaldo dejal: “Tekma z Galatasarayom bo odprta in zelo izenačena. Moramo igrati dobro tako kot vedno igramo na domačem terenu v Ligi Prvakov. Vemo, da je to ekipa, ki veliko napada in to je dobro, ker se naše možnosti za zmago povečajo, ko nasprotnik želi igrati z nami odprto.”

Portugalski reprezentant je govoril tudi o prvi tekmi doma in drugi v gosteh: “To ni nič posebnega, ker moramo v vsakem primeru igrati obe tekmi in obe tekmi zmagati. Igrati prvo tekmo doma ali v gosteh ni prednost, zame je vsaka tekma enaka.” Cristiano Ronaldo je spregovoril tudi o tem kako bo on dočakal tekmo: “Sem miren. Je še ena izmed tekem, kjer se bomo morali boriti za zmago. Je zelo pomembna tekma za nas in sem prepričan, da bom osredotočen ter igral dobro in pomagal ekipi zmagati.”

Realov napadalec je pohvalil presenečenje sezone Buraka Yilmaza in kot zelo pomembno izpostavil, da ga bo potrebno zaustaviti in mu preprečiti še več doseženih zadetkov v Ligi Prvakov: “Je igralec, ki mu gre odlično v tekmovanju, kajti zadeti osem golov ob tako težki konkurenci je težko. Kot vedno, moramo biti osredotočeni. Obrambni igralci ga morajo zapreti, saj je pomembno, da se uvrstimo v polfinale.”

Cristiano Ronaldo je tudi zatrdil, da se bo njegova ekipa z zaključkom sezone soočila v vrhunski formi: “Igrali smo dobro na Camp Nou, pravtako v Manchestru in tu doma proti Barceloni. Stvari potekajo dobro za nas, imamo več samozavesti in za nami je odličen niz. Upam, da bo tako ostalo do konca sezone.”

Realova sedmica se zaveda pomembnosti Lige Prvakov ampak poudarja, da je najboljši recept za zmago se pripraviti na vsako tekmo posebej: “Zavedamo se, da vsi v Madridu želijo deseti naslov in to je tudi cilj kluba. In mi, igralci, vemo kako pomembno je zmagati Ligo Prvakov, ampak vedno sem dejal, da moraš iti korak za korakom. Ekipa je odlična, smo v odlični formi in sedaj se bomo srečali z Galatasarayom, dobro ekipo. Imamo možnosti napredovanja, ampak tekmo moramo korak za korakom.”

Portugalski kapetan je tudi našel pohvalne besede za Ozila. Oziroma je Portugalsko-nemška naveza pričarala kar nekaj zadetkov za bele v letošnji sezoni: “Mesut je res v najboljši formi in je zelo pomemben za nas. Dokazal je, da je ključen igralec v zadnjih nekaj sezonah. Rad igram z njim, saj je zelo talentiran igralec in se dobro razumeva. Zato mi je zelo udobno z njim in upam, da bo tako ostalo do konca sezone.”

Ob zaključku, ko je bil vprašan o svojem otroštvu na Portugalskem je Cristiano Ronaldo dejal: “Nepozabno je bilo odrasti na Madeiri z mojo družino in prijatelji. Tam se je vse začelo. Igral sem na ulicah in imam odlične spomine na moje mesto. Srečen sem, ko govorim o tem.”