X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Mineva 21 let od tragične smrti Juanita

Image Hosted by ImageShack.us

2. April, 1992, je datum prometne nesreče kjer je preminul Juan Gomez: Juanito, ena izmed legend Real Madrida in Španskega nogometa. Tragični dogodek se je zgodil medtem, ko se je vračal v Merido po ogledu tekme proti Torinu na Santiago Bernabeu. Star je bil 37 let in trener nogometnega kluba Merida. Od takrat je njegov spomin ostal vtisnjen med Real Madridovimi navijači, ki se ga spomnijo vsako domačo tekmo, ko vzklikajo njegovo ime ob začetku sedme minute tekme.

Image Hosted by ImageShack.us

Tehnika, ukradene žoge, zadetki, podaje in čast so le nekatere lastnosti Juanitove igre katera ga je naredila kot enega najboljših nogometašev v Realovi zgodovini. Rojen 10. Novembra, 1954, v Fuengiroli (Malaga) je bil Juanito Realov igralec od leta 1977 do 1987. Odigral je 401 uradnih tekem, zadel 153 golov in osvojil 2 pokala UEFA, 5 španskih prvenstev, 2 španska kraljeva pokala, 1 ligaški pokal ter naslov najboljšega strelca v sezoni 1983/84.

Image Hosted by ImageShack.us

Real Madridova sedmica je bil vedno ljubljen s strani publike Santiaga Bernabeua in zato je dandanes tradicija ob minuti sedem vzklikati “Illa, illa, illa, Juanito Maravilla”. Juanito je pravtako zapustil mitične slike v zgodovini Madridskega Reala, kot je skakanje od veselja, ko je zapuščal igrišče na tekmi proti Borusiji Monchengladbach v pokalu UEFA.

Image Hosted by ImageShack.us