X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Liga Prvakov se vrača na Santiago Bernabeu

Image Hosted by ImageShack.us
Boj za polfinale Lige Prvakov se začenja danes, ko bo Real Madrid na Santiago Bernabeu gostil Galatasaray. Real, ekipa, ki je odigrala največ četrtfinalov v zgodovini tekmovanja (30, vključno z današnjim), je na poti še 24-ga polfinala v svoji bogati zgodovini. Na prvi tekmi četrtfinala ni le izjemna publika stadiona Santiago Bernabeuo na strani Real Madrida ampak tudi številke govorijo v njegov prid saj ekipa Jose Mourinha v tem tekmovanju ni okusila poraza že kar 14 mesecev in je že 27 tekem zapored zadela vsaj en gol na domačem terenu. Vendar kljub temu, da številke govorijo v prid domače ekipe, ne bo lahko. Današnji nasprotnik je nesporno najboljši klub Turške prve lige in je ekipa, ki ji je uspelo zmagati zadnje tri gostujoče tekme v najmočnejšem evropskem tekmovanju.

49 dni je od zadnje evropske tekme na Santiago Bernabue in danes je vse pripravljeno na srečanje med Real Madridom in Galatasarayom. Nobena izmed ekip se na prvi tekmi ne bo branila in tako eni kot drugi se bodo v tekmo pognali z ofenzivno mentaliteto. Cristiano Ronaldo, najboljši strelec belega baleta je pred tekmo dejal: “Tekma z Galatasarayom bo odprta in zelo izenačena. Moramo igrati dobro tako kot vedno igramo na domačem terenu v Ligi Prvakov. Vemo, da je to ekipa, ki veliko napada in to je dobro, ker se naše možnosti za zmago povečajo, ko nasprotnik želi igrati z nami odprto.”

Image Hosted by ImageShack.us

POT DO ČETRTFINALA
Real Madrid Galatasaray
Krog Tekma Krog Tekma
Skupina D R. Madrid 3-2 M. City Skupina H M. United 1-0 Galatasaray
Ajax 1-4 R. Madrid Galatasaray 0-2 Braga
B. Dortmund 2-1 R. Madrid  Galatasaray 1-1 Cluj
R. Madrid 2-2 B. Dortmund Cluj 1-3 Galatasaray
M. City 1-1 R. Madrid  Galatasaray 1-0 M. United
R. Madrid 4-1 Ajax Braga 1-2 Galatasaray
1/8 (prva tekma) R. Madrid 1-1 M. United 1/8 (prva tekma) Galatasaray 1-1 Schalke
1/8 (druga tekma) M. United 1-2 R. Madrid  1/8 (druga tekma) Schalke 2-3 Galatasaray

Image Hosted by ImageShack.us

Real Madrid konstantno prihaja v polfinale odkar ga je prevzel Jose Mourinho in letošnja sezona ni nobena izjema. V želji po polfinali imajo beli veliko prednost saj bodo prvo tekmo odigrali na domačem Santiago Bernabeu. Zanimivo dejstvo je, da Real Madrid ni izgubil na domačem terenu že 14 mesecev in zadeli so 27 tekem zapored.

Mourinho, ki je zabeležil 13 zmag, dva remija in en poraz na 16 tekmah v Ligi prvakov, ki jih je odigral z Real Madridom, je za tekmo vpoklical 19 igralcev vključno z Cristiano Ronaldom. Portugalski napadalec, ki je zadel na zadnjih treh tekmah v tekmovanju, se bo soočil s Turkom Burak Yilmazom s katerim je izenačen kot najboljši strelec Lige Prvakov.

Image Hosted by ImageShack.us

Galatasaray je zmagal zadnje tri gostujoče tekme
Galatasaray si je svoje mesto med osmimi najboljšimi ekipami na stari celini prislužil po zmagi nad Schalkejem v osmini finala. Turška ekipa je doma igrala izenačeno (1-1) vendar pa se niso predali in nanizali še tretjo zaporedno gostujočo zmago (pred tem so zmagali proti Cluju in Bragi). V svoji skupini so končali na drugem mestu, le dve točki za ekipo, ki jo je Real Madrid premagal v osmini, Manchester Unitedom.

PREJŠNJE TEKME MED REAL MADRIDOM IN GALATASARAYOM V LIGI PRVAKOV
Sezona Krog Rezultat

2000/01

Četrtfinale (first leg) Galatasaray 3-2 Real Madrid
Osmin finala(second leg) Real Madrid 3-0 Galatasaray

Fatih Terim, ki je pripotoval v Madrid z dvajsetimi igralci, vodi vodilno ekipo v Turškem prvenstvu in ima pred drugo uvrščenim Fenerbahcejem štiri točke prednosti. Galatasaray se je med zimiskim prestopnim rokom okrepil z Sneijderjem in Drogbajem, slednji je prišel iz Chelsea, lanskoletnega zmagovalca Lige Prvakov. Trener Turkov je prav tako vpoklical bivše igralce španskega prvenstva Hamita Altintopa, Alerta Riero in Felipe Mela.

Image Hosted by ImageShack.us