X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Mou: Galatasaray je pripravljen in imajo odlične igralce

“Edina večja motivacija kot priti v polfinale, je priti v finale,” je rekel portugalski strokovnjak.

Real Madrid danes igra z Galatasarayem ob 20:45 in Jose Mourinho je stopil pred novinarje: V tej fazi ni favoritov. Tu je osem ekip, ki imajo zgodovino teh tekmovanj in eno stopničko smo že preskočili. To bo zelo težka tekma. Galatasaray ima odličnega trenerja z izkušnjami na tem nivoju. Svojo ekipo bo organizizal na obrambo, da bo garala in odnesla pozitiven rezultat. Ima igralce, ki so igrali v najboljših klubih: Arsenal, Chelsea, Inter Milan, Juventus, Real Madrid… Pripravljeni so odigrati to fazo tekmovanja. Imajo tri napadalce, ki ne rabijo dodatnega komentarja.

Ko je bil vprašan o našima dvema napadalcema, je odgovoril: “Kar je pomembno je to, da zadanemo toliko golov, da napredujemo. Kdo ga bo dosegel in kdo ne, ni pomembno. Imamo dve “devetici” in vsi vemo kakšne so njihove kvalitete. Zaradi njihove kvalitete so pričakovanja velika. Vedno pričakujemo nekaj pomembnega od njiju in videli bomo, če sta sposobna zadeti v tem delu tekmovanja. Higuain ni zadel na tekmi proti Manchestru, vendar je odigral zelo pomembno vlogo.  Nikoli ne dajem pritiska na moje napadalce, da dajo gol, pa čeprav je to pomembno za njih. Kar je najbolj pomembno, da igrata v dobro ekipe.” O Casillasovi poškodbi je rekel: “Trenira dobro in še naprej bo treniral in upam, da bo lahko dobil priložnost že kmalu.”

Podpora navijčaev turškega kluba bo zelo velika. O vprašanju od 10.000 navijačih na Santiagu Bernabeu je Mourinho odgovoril: “Takšna številka se mi zdi zelo velika, ker ko mi potrebujemo karte za v Istanbul, pridemo zelo težko do njih. V Nemčiji jih je bilo 5.000 in so okupirali stadion. Že sem igral v Turčiji in imajo neverjetno podporo, ki lahko naredi razliko. Lepo govorim o Galatasarayu, ker mislim, da imajo dobro ekipo, imajo kulturo zmagovanja in vedo kaj pomeni premagati Real Madrid. Zato jih spoštujemo tako veliko in smo dobro pripravljeni, da izvlečemo dober rezultat.”

Turška ekipa, ki ima tri zaporedne zmage v ligi prvakov ima odlične igralce, ki bodo ta dvoboj naredili še težji: “Imajo trenerja, ki ima veliko izkušenj v takih fazah tekmovanja in se počuti udobno v tem. Organiziral bo ekipo obrambno in zraven ima še tri napadalce, ki ne potrebujejo dodatnega komentarja: Sneiderja, Drogbaja in Yilmaza, ki lahko naredijo škodo vsaki ekipi,” je dodal.

O pohvalah, ki jih je dobil od nekaterih igralcev Galatasaraya: “Če poznate kakšno kulturo, igranje z žogo je umetnost, to ni moje ali od teh igralcev. Moje je kultura iskrenih občutkov, ki jih ne zadržujem. Bili so moji igralci, rad jih imam, oni imajo mene in danes smo v nasprotnih ekipah. Hočejo odigrati dobro tekmo in jaz bom pomagal svojim fantom, da bodo odigrali dobro tekmo. Takšen je nogomet. So zelo pomembni igralci v moji karieri.”

Real Madrid je bil v polfinalu tega tekmovanja že dve leti zapored, in vprašali smo ga, če je ekipa kaj boljša od prej: “Ne rečem, da je ta ekipa kaj boljša od prejšnje, vendar če izgubiš polfinale po 11-metrovkah, ni veliko več za izboljšati. Letošnja liga prvakov je bila čudna, saj smo imeli zelo težko skupino, da smo se prebili med 16. najboljših, kjer smo še premagali ekipo, ki je bila eden izmed glavnih favoritov za osvojitev trofeje. Ekipa se mi ne zdi boljša, vendar ne tudi slabša in bomo videli, če lahko nadaljujemo kot smo začeli. V tej fazi sezone moramo odigrati brez poškodb.”

Samo osem ekip je ostalo in Mou ve, da se bo treba še kako potruditi: “Nerad govorim o favoritih tukaj. Ko sem prišel do sem s Portom in Interjem nismo bili favoriti, pa vendarle smo zmagali. In prišel sem do tukaj tudi z Chelseajem in Realom, ki bi lahko zmagali, a nismo. Kdor se uvrsti sem ima veliko samozavesti in upanja, zato je vse mogoče. Ni večje motivacije kot v polfinalu zaigrati za finale, vendar mi moramo najprej priti v polfinale. Poznamo zgodovino Real Madrid, imajo 9 osvojenih naslovov. To je ogromno. Želimo izločiti Galatasaray in se še enkrat uvrstiti v polfinale!”

Drogba bo ena največjih groženj obrambe Reala, igral je tudi pod taktirko Mourinha pri Chelseaju: “Imel sem veliko odličnih igralcev in Drogba je eden izmed njih. Je tudi dober prijatelj. Nekdo, ki bo ostal v moje spominu za vedno. Mislim, da bi on rekel isto za mene, ker sva bila zmožna v nogometu vzpostavljati podobna čustva.”

O demonstracijah na njegov ostanek v Madridu: “Zelo sem hvaležen, vendar mi ni všeč. Nogomet je za na stadion. Podpora je za ekipo, na za posameznike. Klub je bolj pomemben kot smo mi. Podporo želim danes za moje igralce, oni so tisti, ki bodo igrali in ki bodo stali na igrišču. To si želim, to je temeljno!”

Trener je imel za povedati o ekipi, ki je prejela zadetek na zadnjih sedmih tekmah: “To pripisujem igri ekipe. Sploh v tem primeru, ko se govori o vratarjih. Vratar na takšni ravni kot je naš, da se ga kritizira je smešno, oziroma ga lahko kritizirajo samo tisti, ki so nepristranski. Imam nekaj besed za njih: Ne moreš dati igralca v prvo postava samo zaradi njihovega statusa. Preteklost ne more garantirati igranja. Vse tekme morajo biti odigrane z igralci v najboljši formi. Tu se bom ustavil, ker vem, da niste nepristranski pri teh analizah.”

Na koncu je bil Morinho vprašan o svoji prihodnosti, ki je odgovoril: “Jaz nisem pomemben, rezultat za Real Madrid pa je. Vse kar je pomembno je Real Madrid, ne moja prihodnost. Jaz samo želim pomagati klubu do izpolnitve svojih ciljev. Imamo možnosti za dosego dveh ciljev letos, zato ker Super pokal je majhna lovorika: Zmagati eno finale in se uvrstiti še v drugo, nato bomo videli kakšne so prave rešitve za naslednje leto. Ko bomo končali sezono bomo videli. Pomemben je klub.”