X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Varane: Ciljamo na zmago v Ligi prvakov

Raphael Varane je bil igralec, ki je bil vpoklican za intervju poleg trenerja belega baleta Joseja Mourinha. Francoski branilec, ki je nazaj v ekipi po izpuščeni tekmi na Romaredi, je podal svoje mnenje o današnjem srečanju z Galatasarayem: “Ciljamo na zmago v ligi prvakov in bilo bi veliko razočaranje, če nebi premagali Galatasaray. Želimo narediti dober rezultat, zato moramo danes odigrati dobro na domačem terenu.”

Beli želijo potegniti s prve tekme največ kar se da pred vročem gostovanjem v Turčiji: “Mislim, da se Galatasaray ne boji igrati proti nami, napadali bodo in nam otežili delo. Če bomo igrali proti ekipi, ki napada, bomo napadali bolj. Ne vem če je to dobro. V tej fazi tekmovanja moramo biti skoncentrirani na vsako malenkost. Ne smemo ničesar spregledati, ker so zelo hitri.”

Burak Yilmaz je najboljši strelec lige prvakov, ob boku Cristiana Ronalda. Oba sta zadela osemkrat in Varane se zaveda, da bodo morali nanj še posebej paziti: “Vemo, da je odličen napadalec, da je dosegel veliko zadetkov, da je hiter in z veliko fizičnimi sposobnostmi. Dober igralec je in morali bomo ves čas paziti nanj.”

Obrambni igralec je rekel, da se počuti umirjenega pred tekmo: “Nisem nervozen. Ko igram ne razmišljam še o dodatnemu pritisku. Skoncentriran sem na to, kar moram narediti in o ničemer drugim.” Ko je bil vprašan o tekmi in pritisku na obrambo, pa je rekel: “Naučeno imamo njihovo igro, vendar ne moremo določiti njihovih akcij. Mislim, da nam ni treba biti bolj agresiven, vendar to bomo videli tekom tekme.”

Francoski obrambni igralec je postal redni igralec prve enajsterice Joseja Mourinha in to šele pri 19-letih: “Mislim, da je glavni korak, da si naberem izkušnje in počutim se odlično. To je dobro zame in moram izkoristiti priložnost, da zrastem naprej.” Na vprašanje, če bi si eno leto nazaj lahko predstavljal o igranju v četrtfinalu lige prvakov je odvrnil: “Ne lansko leto. Vedno sem trdno treniral, vendar nisem si mislil, da bom tako hitro napredoval. Biti tukaj sedaj je neverjetno in želim si še bolj napredovati in še več igrati.”