X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 3-0 Galatasaray

photobucket.com

Real Madrid je doma premagal Galatasaray in je tako korak bliže tretjemu zaporednemu polfinalu Lige prvakov. Gola Cristiana Ronalda in Karima Benzemaja v prvih pol ure igre in nato še gol Gonzala Higuaina v 73. minuti, so prinesli belim zasluženo zmago, tako zaradi same igre, kot tudi po priložnostih, ki so si jih ustvarili. Trije goli doseženi od vseh treh napadalcev, ki so igrali in brez prejetega gola, so dobra popotnica pred povratno tekmo v Turčiji, kjer pa bosta manjkala Xabi Alonso in Sergio Ramos zaradi izpolnjene kvote rumenih kartonov. Zmaga proti Galatasarayu je bil velik korak pri napredovanju v polfinale, ob enem pa Santiago Bernabeu še naprej ostaja neosvojena trdnjava.

Potem, ko je Real Madrid igral doma, si je želel narediti korak k svojemu tretjemu zaporednemu igranju v polfinalu Lige prvakov. Navijači na Santiago Bernabeu so bili ključnega pomena pri spodbujanju belih, ki so se zavedali, da jih njihovi domači navijači niso videli izgubiti že 14 mesecev in zato so tudi proti Galatasarayu želeli pokazati dobro povezanost. Real Madrid je povedel iz svoje druge resne akcije na srečanju. Mesut Özil je sijajno zaposlil Cristiana Ronalda v kazenskem prostoru, gostujoči vratar Muslera je zapustil vrata, portugalski zvezdnik pa je z mojstrskim lobom poslal žogo v mrežo za hitro vodstvo belega baleta. To je bil že njegov deveti zadetek v letošnji Ligi prvakov, s čimer se je zavihtel na prvo mesto lestvice strelcev. Začetek tekme ne bi mogel biti bolj obetaven in glede na igro Real Madrida je bilo jasno, da beli niso zadovoljni le z enim golom. Kljub rezultatski prednosti, pa je domača ekipa še naprej dominirala na igrišču. V 19. minuti je le odlična obramba Muslere preprečila podvojitev kraljevega vodstva, potem ko se je do roba kazenskega prostora sprehodil Özil, njegov močan strel po tleh pa je Muslera mojstrsko ujel. Zdelo se je, da drugi gol Reala visi v zraku in slednji je prišel tik pred trideseto minuto prvega polčasa. Essien je z desne strani poslal predložek pred vrata, kjer je bil Eboue neodločen in mu ni uspelo izbiti žoge, Benzema pa si je žogo mirno ustavil in z desnico ob vratnici zadel že za visokih 2-0. Do polčasa sta obe ekipi imeli še nekaj priložnosti, čeprav so bili pri tem gostje konkretnejši, vendar pa se je v vratih Reala znova odlično izkazal Diego Lopez, ki je tik pred polčasom obranil tudi nevaren strel Ebouea.

Rezultat je prisilil Galatasaray, da je zaigral bolj napadalno po odmoru in Real Madrid je sprejel vlogo tistega, ki je čakal na napako gostov ter da bi jih morda presenetil z morda najboljšim protinapadom na svetu. Po dobri uri igre je imel Di María lepo priložnost po odlični podaji Xabija Alonsa, da bi zapečatil usodo Turkov, a je Argentinec po prodoru v kazenski prostor streljal točno v gostujočega vratarja. V 65. minuti je Mourinho iz igre potegnil Benzemaja in ga zamenjal z Gonzalom Higuainom, kar se je portugalskemu trenerju hitro obrestovalo. Argentinec je osem minut po vstopu v igro izkoristil lepo podajo Xabija Alonsa iz prostega strela in dosegel svoj prvi gol v tej sezoni Lige prvakov. Kljub visokemu vodstvu pa se napadi Reala niso prenehali in Ronaldo je bil blizu četrtem golu po izjemnem voleju, ki pa je zadel Eboueja. Modrić je v 80. minuti nadomestil Özila, ki je ob tem prejel stoječe ovacije polnega Santiaga Bernabeua. Stoječih ovacij pa so bili ob koncu tekme deležni prav vsi igralci, za kar pa so bili seveda zaslužni trije doseženi goli in brez prejetega gola pred povratno tekmo v Turčiji, kjer pa ne Xabija Alonsa in Ramosa, ki sta izpolnila kvoto rumenih kartonov.

Stadion: Santiago Bernabeu (Madrid)
Sodnik: Svein Oddvar Moen (Norveška)
Real Madrid 3-0 Galatasaray
Ronaldo 9., Benzema 29., Higuain 73.

Real Madrid: Lopez, Essien, Varane, Ramos , Coentrao, Khedira, Xabi Alonso, di Maria ( 86./Pepe), Özil ( 80./Modrić ), Ronaldo, Benzema ( 65./Higuain)

Galatasaray: Muslera, Eboue, Nounkeu , Semih, Riera ( 83./Amrabat), Sneijder ( 46./Zan), Melo , Selcuk Inan, Altintop ( 78./Umut Bulut), Yilmaz , Drogba

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com