X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Cristiano Ronaldo najboljši strelec Lige prvakov

Cristiano Ronaldo je ostal zvest svoji formi pred golom na prvi tekmi četrtfinala Lige prvakov proti Galatasaryu, potem ko je dosegel prvi gol belih na tekmi. To je bil njegov že deveti gol v najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju v tej sezoni, s čimer se je sam zavihtel na prvo mesto najboljših strelcev letošnje Lige prvakov pred Yilmaza (Galatasaray) in Messija (Barcelona), ki sta oba dosegla po osem golov. Učinkovitost portugalskega napadalca pred golom je Ronalda pripeljala tudi že do četrtega mesta na večni lestvici najboljših strelcev v zgodovini Real Madrida v Ligi prvakov, potem ko je Cristiano do sedaj dosegel 32 golov ter s tem prehitel Genta in samo še za 3 gole zaostaja za Puskasom.

Cristiano Ronaldo vodi na lestvici najboljših strelcev Lige prvakov 2012/13. Igralec Real Madrida je zatresel mrežo nasprotnikov na vsaki od svojih zadnjih štirih tekmah Lige pravakov in je tako dosegel gol več kot Yilmaz (Galatasaray), ki tudi po zaslugi Ramosa in Varaneja ni dobil nobene priložnosti za gol na prvi tekmi četrtfinala in Messi (Barcelona). Za njimi je skupina igralcev s po pet goli: Oscar (Chelsea), Jonas (Valencia), Lewandowski (Borussia Dortmund), Alan (Sporting Braga), Müller (Bayern) in Lavezzi (PSG). Še več, napadalec Real Madrida je prav tako tudi na vrhu lestvice tistih, ki so dosegli največ golov na gostovanjih, potem ko je Ronaldo dosegel 5 golov na gostovanjih, kar je en gol več kot Yilmaz, Alan in William.

NAJBOLJŠI STRELCI LIGE PRVAKOV 2012/2013
Igralec Ekipa Goli Št. tekem
Cristiano Ronaldo Real Madrid 9 9
Yilmaz Galatasaray 8 9
Messi Barcelona 8 9
Óscar Chelsea 5 6
Jonas Valencia 5 8
Lavezzi PSG 5 8
Alan Braga 5 6
Müller Bayern 5 9
Lewandowski Dortmund 5 9

Četrti najboljši strelec Real Madrida v Ligi prvakov
Cristiano Ronaldo se še naprej vzpenja po lestvici najboljših strelec Lige prvakov v zgodovini Real Madrida. Njegov gol proti Galatasaray je bil že 32. gol portugalskega napadalca v dresu belega baleta. To pomeni, da je s tem prehitel legendarnega Genta in je sedaj sam na četrtem mestu večne lestvice. Portugalski reprezentant, ki igra svojo četrto sezono v Real Madridu, se lahko še v tej sezoni povzpne za eno mesto. Pravzaprav je le tri gole oddaljen od dosežka Puskas, ki zaseda tretje mestu s 35. goli. Pred nekdaj vrhunskim madžarskim napadalcem Reala sta samo še Raúl s 66. in Di Stefano s 49. goli. Ronaldov soigralec, Karim Benzema, ki je prav tako dosegel gol pri zmagi nad Turki, je na osmem mestu izenačen z Morientesem in Pirrijem, vsi pa so dosegli po 18. golov.

NAJBOLJŠI STRELCI REAL MADRIDA V LIGI PRVAKOV
Igralec Goli
Raúl 66
Di Stéfano 49
Puskas 35
Cristiano Ronaldo 32
Gento 31
Amancio 21
Santillana 21
Benzema 18
Pirri 18
Morientes 18