X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Karanka

Aitor Karanka je spregovoril za medije v novinarskem središču vadbenega centra Real Madrida na Valdabebasu dan pred prihajajočo tekmo belega baleta proti Levanteju na Santiago Bernabéu. Pomočnik trenerja je analiziral moštvo naslednjega nasprotnika: “To je ekipa, ki je vedno tam. Ima izkušene igralce, ki dajo vse od sebe na vsaki tekmi. Težko bo, ker se borijo za uvrstitev v ligo Europa, kjer so dobro igrali že letos. Real Madrid ima igralce, ki igrajo manj in ni boljše motivacije za njih, kot da dajo 100% od sebe na tovrstnih tekmah.”

Karanka je prav tako spregovoril tudi o spektakularnem 14 mesečnem nizu neporaženosti Real Madrida na Santiago Bernabéu, kjer se bodo beli jutri pomerili proti Levanteju: “Ključnega pomena je biti močen na domačem igrišču in Santiago Bernabeu je stadion, kjer je našim nasprotnikom vedno težko. Pomembno je, da ekipa ohranja ta niz proti vsaki ekipi in ne glede na slog igre, ki ga igra.”

Na vprašanje o odlični sezoni Varaneja in o zamenjavi Pepeja, je Karanka odgovoril: “Poimenovanje igralca za zamenjavo oziroma igralca prve postave je naša naloga in to je tisto za kar smo plačani, ne glede na razprave in ankete. Naše poslanstvo je, da izberemo enajsterico za katero menimo, da je v najboljši formi. Trudimo se dobiti najboljše iz vsakega igralca. Igralci se zavedajo poštenosti in da iščemo najboljši trenutek vsakega igralca. Priti v prvo postavo je težko, medtem ko je enostavno izpasti iz nje.”

V zvezi s tem je Karanka imel tudi pohvalne besede za portugalskega branilca, ki je igral na mestu vezista: “Pepe je izjemen profesionalec in ni stvari, ki bi jo skrival. To je nova izkušnja za njega, kot je bila pred kratkim to za Marcela. Moraš vedeti kako deluje ta ekipa in delati vsak dan, da bi prišel nazaj kjer si bil. On je pomemben igralec za nas.”

Karanka je prav tako tudi pripomnil, da je bila Casillasu prižgana zelena luč za igranje in da bo vpoklican za tekmo proti Levanteju. “Ta teden je treniral bolje in smo zato veseli, da ga imamo, saj sta pred nami 2 odločilna meseca. Je pripravljen na igranje in bo zato vpoklican za tekmo. Da je ponovno z nami je pravo veselje in ni mi potrebno oceniti tega, kar je rekel Sacchi (Arrigo Sacchi, nekdanji športni direktor belega baleta, op. p.) o tem kako je treniral. Je pomembno za nas, za ekipo in za vsakogar. Trenerski štab želi najboljše za ekipo in ne bo igral jutri, ampak nikoli ne veš, kaj se bo zgodilo v prihodnosti.” In bil je povsem jasen, ko so ga vprašali, če je bilo to nepošteno do Diega Lopeza: “Zase govori na igrišču, kjer je najboljše mesto za to.”

Glede rumenih kartonov, ki sta ju Ramos in Xabi Alonso prejela na tekmi proti Galatasarayu, zaradi česar bosta morala izpustiti povratno tekmo, je Karanka dejal: “Ni nič spornega. Štirje kartoni, ki smo jih prejeli ob koncu tekme niso pomembni. Vedeli smo, da bodo hitro odigrali prekrške in morali smo jih zaustaviti, saj bi njihov zadetek zapletel konec tekme. To je del igre.” Na vprašanje, ali je Mourinho govoril z njim o svoji prihodnosti v klubu, je bil Karanka jasen: “Vprašajte klub. To ni vprašanje za nas.”

Za zaključek je Karanka spregovoril o ključnih mesecih, ki so ostali v tekmovanju: “Imeti na voljo vse igralce v teh odločilnih trenutkih je vedno zelo pomembno. Zadovoljni smo, saj je dobro za igralce, ki igrajo in tudi za tiste, ki ne, ker potem trenirajo še bolj trdo. Lani smo izpadli iz polfinala Lige prvakov po streljanju enajstmetrovk. Naredili smo vse kar smo lahko, da se znova uvrstimo in zato smo pripravljeni na povratno tekmo četrtfinala in če bomo šli naprej, upam, da bomo bili konkurenčni v polfinalu.”