X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid v četrfinalu Evrolige proti Maccabiju

Real Madrid je dobil zadnjega nasprotnika pred Final Fourom. Beli bodo prvo tekmo četrtfinala igrali 10. aprila proti ekipi Maccabija, kjer bo napredoval tisti, ki bo boljši na morebitnih petih tekmah, pri tem pa imajo beli prednost domačega igrišča, potem ko so med TOP 16 osvojili drugo mesto v svoji skupni. Če bo Real napredoval v polfinale, se bo tam moral soočili z zmagovalcem tekme med Barcelono in Panathinaikosom.

Maccabi Electra iz Tel Aviva bo tekmec Real Madrid v četrtfinalu Evrolige. Real Madrid, s prednostjo domačega igrišča v seriji najboljšega na petih tekmah, bo šel iz oči v oči z ekipo, ki je igrali v največ finalih v zgodovini Evropskega pokala. Pod taktirko trenerja Davida Blatta je izraelska ekipa zasedla tretje mesto v skupini F z osmimi zmagami in petimi porazi v drugem delu Evrolige. Maccabi je bil ena izmed najboljših ekip do sedaj v tej sezoni. Med TOP 16 so se uvrstili kot prvi v svoji skupini s statistiko 8 zmag in 2 poraza ter tako zasedli prvo mesto pred Unicajo, Sieno in Albo Berlin. Svojo bojevitost so nato prenesli tudi v skupino F poti ostalimi štirimi ekipami, ki so se borile za končnico. Močna točka moštva, ki se imenuje tudi “Eliasova roka” so izkušnje Davida Blatta kot trener in kombinacija doma vzgojenih igralcev, Eliyahu in Ohayona, s kakovostnim ameriškim kvintetom, ki ga na mestu organizatorjev sestavljajo Smith, Logan in Hickman ter pod košem James in Caner-Medley. Obramba je še eden od močnih adutov te ekipe.

S štirimi naslovi Evrolige v zadnjih 13. letih (2000, 2004, 2005 in 2006), je Maccabi eden od velikih junakov v zgodovini tega tekmovanja. Obe ekipi sta igrali med seboj odigrali 34 tekem v zgodovini evropskega pokala (22) in Evrolige (12).