X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 5-1 Levante

photobucket.com

Real Madrid še naprej osvaja točke na stadionu Santiago Bernabeu. Beli so tokrat s petardo potolkli Levante in imajo v letošnjem letu še vnaprej popoln izkupiček na ligaških tekmah. Kljub temu kako se je tekma končala, pa je moral Real znova napraviti preobrat, potem ko so gostje povedli preko zadetka Michela. Real je na vodstvo Levanteja odgovoril s slogom. Preobrat je začel Higuain s prečudovitim volejem, do premora pa je delo nadaljeval Kaka, ki je zadel iz bele točke. V drugem polčasu sta Cristiano Ronaldo in Özil z dvema zadetkoma dokončno zapečatila dvome o zmagovalcu, ki bi se že prej lahko zaključili, če gosti v vratih ne bi imeli odličnega Munúa. Zmaga na domačem igrišču bo vsekakor dvignila moralo moštva pred torkovo povratno tekmo četrtfinala Lige prvakov proti Galatasarayu.

Real Madrid je upal na to, da bi ohranil svoj odličen domači ligaški rekord letos ter tako dobili svojo sedmo zaporedno domačo zmago v španskem prvenstvu. Kljub temu pa je bilo že v naprej znano, da to ne bo lahko. Namere obeh ekip so bile jasne od samega začetka, kakor tudi taktični pristop. Gostje so se odločili, da se bodo globoko potegnili na svojo polovico in da bo prepustil posest žoge Real Madridu z namenom presenetiti bele s protinapadi. Marcelo je bil prvi, ki je poskusil s strelom na gol že v 2. minuti, preden je dve minuti kasneje Acquafresca ogrel dlani Diega Lopeza. Po prvih desetih minutah igre, so se začele priložnosti za domačo ekipo, zahvaljujoč njihovi prevladi pri posesti žoge in nenehnemu gibanju. Tako so beli imeli kar štiri priložnosti v vsega sedmih minutah. Higuain in Benzema sta imela priložnost v 13. in 14. minuti, kar sta bila prva dva strela v nizu strelov z roba kazenskega prostora, ki jih je zaključil Callejon v 19. minuti in Kaka minuto prej. Brazilec je imela najlepšo priložnost za zadetek do tistega trenutka tekme. Higuain je z odličnim gibanjem na sebe potegnil dva branilca Levanteja, s čimer je odprl pot za strel vezista z levico, ki pa ga je obranil Munúa. Kljub temu pa je bila v 31. minuti ekipa iz Valencije tista, ki je prva povedla. Gostje vo izvedli lep protinapad, ki ga je zanesljivo zaključil Míchel, čeprav se je žoga pri tem odbila od pete Pepeja in je nekoliko presenetila Diega Lopeza. Četa Mourinha pa je pripravila izjemen odgovor. V 36. minuti je natančen predložek Xabija Alonsa fantastično izkoristil Gonzalo Higuaín, potem ko je slednji v zraku iz prve zadel težak volej in z okrog 12 metrov žogo zabil v mrežo Levanteja. Izenačenje je bilo prava mojstrovina, ki si zasluži posebno omembo. Nihče ni pričakoval predložka Xabija Alonsa, še manj pa so gostje pričakovali akrobatski strel Argentinca, ki je končal v mreži. Že sama vizija je bila težko predvidljiva, ampak da v takšnem položaju še sprožiš strel in zadeneš, pa je še toliko težje in navijači so znali to nagraditi s stoječimi ovacijami. V 39. minuti je bil Madrid že spredaj. Po igri z roko Lella v kazenskem prostoru je enajstmetrovko mirno izvedel Kaká in tako postavil končni izid prvega polčasa, v katerem so domači imeli kar 80 odstotkov časa žogo v svoji posesti.

Trener Reala Jose Mourinho je na začetku drugega polčasa v igro namesto Callejona poslal Cristiana Ronalda. To ni spremenilo scenarija tekme. V prvem polčasu je bil Marcelo tisti, ki je že po dveh minutah prvi poskusil s strelom, v drugem polčasu pa je bil to desni bočni branilec. Natančna podaja Benzemaja je vodila do strela Arbeloe v 47. minuti. Španski reprezentant je streljal mimo gola, kljub temu pa je načel del tekme, v katerem je imel Real Madrid številne priložnosti. Tako je poskusil Modrić z roba kazenskega prostora v 48. minuti, Benzema z glavo v 50. minuti in Cristiano Ronaldo po lepem preigravanju v 52. minuti. Še lepše pa je bilo sodelovanje med Benzemajem in Ronaldo, ki se je končal s strelom s peto zadnjega devet minut pozneje. Real Madrid je iskal nov zadetek, saj se je zavedal, da bi že samo en zadetek gostov lahko spremenil potek tekme, saj je bila tekma ob rezultatu 2-1 še kako odprta. Navdihnjena predstava Munúa predvsem v drugem polčasu je še dodatno pripomogla k odprtosti tekme. Tako je bil odličen tudi pri posredovanju ob strelu Cristiana Ronalda z roba kazenskega prostora v 79. minuti, enako pa tudi v 82. minuti ob strelu Özila. Še prej, v 76. minuti je imel Real še eno “smrtno” priložnost, potem ko je po gneči pred golom gostov Arbeloa zadel enega od gostujočih branilcev in ostalo je pri minimalnem vodstvu Reala. Premoč in številne priložnosti so beli le kronali v 84. minuti. Pipita je prebil obrambo Levanteja na levi strani, nato pa v sredini našel samega Ronalda, ki je z desnico z močnim strelom zatresel mrežo gostov za 3-1. Kljub temu pa to še ni bil zadnji zadetek na tekmi. Özil, ki je vstopil v igro šele v 76. minuti namesto Benzemaja, je nato dosegel kar dva zadetka. Prvega v 87. minuti, k oje globinsko podajo Di Maríe ujel Cristiano in pred vrati našel Özila. Madridska desetica je dosegla drugi zadetek že v sodnikovem podaljšku, ko je po preigravanju in podaji Di Maríe zabila še peti gol domačih na obračunu.

Stadion: Santiago Bernabeu (Madrid)
Sodnik: Carlos Clos Gómez
Real Madrid 5-1 Levante
Higuain 36., Kaka 39./11-m, Ronaldo 84., Özil 87., 90.; Michel 31.

Real Madrid: Diego Lopez, Arbeloa, Pepe, Ramos, Marcelo, Modrić, Xabi Alonso, José Callejon (46./Ronaldo), Kaka (57./di Maria), Benzema (76./Özil), Higuain.

Levante: Munua, Lell, Vyntra, Ballesteros, Juanfran, Iborra, Diop, Pedro Rios (68./Valdo), Michel (76./Barkero), Ruben Garcia, Acquafresca (69./El Zhar).

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com