X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Mourinho

José Mourinho se je pojavil na novinarski konferenci v novinarskem središču stadiona Ali Sami Yen. Nekaj ​​več kot 24 ur od trenutka, ko bo v igri za Real Madrid uvrstitev v polfinale Lige prvakov, je trener belega baleta priznal, da je “Pepe vprašljiv zaradi nekaterih mišičnih težav, ki jih je imel že na tekmi proti Levanteju,” in je analiziral tekmo proti Galatasary. “Resno se pripravljamo na zelo težko tekmo. Jasno sporočilo od prvega trenutka je takšno, da to ne bo lahka tekma. Prvo sporočilo je bilo, da smo proti Levanteju igrali brez šestih ali sedmih igralcev prve postave. Na današnjem sestanku smo videli tekmo, na kateri je ekipa zmagala 3:0 na prvi tekmi, potem pa z enakim rezultatom izgubila v gosteh. Zjutraj sem dal igralcem drugo sporočilo. Po prvi tekmi, ki smo jo mi imeli, smo že videli, ko so ekipe doma zmagale s 3 -0 in nato na gostovanju izgubile s 3-0. Naslednja tekma bo bila taktično in smo videli, da bi lahko Galatasaray igral drugačno proti nam. Sporočilo ima svoj ​​vpliv in me bo presenetilo, če moji igralci ne bodo pripravljeni. Moji igralci se bodo odzvali in bodo v takšni formi kot morajo biti.”

Portugalski trener je govoril tudi o navijačih trenutno vodilne ekipe turške lige: “To je kulturno pogojeno. Turčija je kulturna. V pokalu Uefa sem leta 2003 igral proti turški ekipi s Portom in zmagali šest ali sedem proti nič.  Prišli smo v Turčijo na povratno tekmo in prišli na poln stadion, vesel, motiviran in čustven nasprotnik pa se nam je zdel, kot da ni isti. Italijanska, portugalska ali španska ekipa, ki izgubi štiri ali pet nič na prvi tekmi, na povratni dobi prazen stadion ali takega, ki žvižga svoji ekipi. Zato jutri pričakujem vroče vzdušje in to nam je všeč. Nogometaši bodo uživali v igranje na velikim stadion in pred navijači, ki pričakujejo dobro igro.

Na vprašanje o Pepeju in o njegovih težav, zaradi katerih ni treniral z ekipo na zadnjem treningu v Turčiji pred tekmo, je Mourinho dejal: “Imel je težave z mišico že na tekmi proti Levanteju, Majhna stvar, vendar pa vseeno predstavlja problem Za jutri je vprašljiv. Če ne bo igral Pepe, potem bo igral Albiol. Zaupam v vse centralne branilce, ker so vsi zelo dobri. Z izjemo Varane, ki je pravkar začel igrati na visoki ravni, so vsi zelo izkušeni. Njihovi soigralci imajo prav tako zaupanje v njih. Essien, Nacho in Arbeloa lahko igrajo prav tako na centralnem branilskem položaju. Boljše je imeti vse njih na voljo, vendar pa imamo odlične igralce in njegova odsotnost ne bi smela biti nobena težava.”

V zvezi z napadalcem, ki bo v začetni postavi proti Galatasaryu, je dejal: “Odločil sem se že kdo bo igral, vendar pa vam ne bom povedal. Eden od njiju bo v začetni postavi in sam sem vesel za njiju. Napadalec mora imeti visoko stopnjo samozavesti, ki je odvisna od golov in vesel sem, da sta oba zadela proti Galatasarayu in da je Higuain dal fantastičen gol proti Levanteju. Benzema je igral na obeh krilih in pred Higuainom proti Levanteju in je odigral dobro tekmo. Če imaš okrepljeno samozavest je bolje za vse in prepričan sem, da bodo jutri dobro opravili svoje delo.”

Mourinho je pohvalil tudi Casillasa na treningih: “Preteklost me prav malo zanima, zanimata me sedanjost in prihodnost. Še bolj prihodnost. Casillas trenira dobro. Ne dobro, zelo dobro. To pa ni dobro le zanj, temveč tudi za Real Madrid, za mene in za njegove soigralce.” In vprašal, če je kateri nogometaš v njegovih ekipah kdaj odigral 136 tekem, ne da bi treniral dobro (namig na Casillasa, ki ga je slabega treniranja nedavno obtožil nekdanji športni direktor kluba Arrigo Sacchi op. p.), je Portugalec odgovoril: “Odvisno je od igralnega položaja, ki ga imaš. Če si igralec na položaju, na katerem imaš vsak dan naporno konkurenco, ki pritiska nate, da si v vrhunski formi, potem bi vam rekel, da bi bilo kaj takega nemogoče, ker bi igral kdo drug. Če si igralec brez nasprotnika, ki se počuti zaščitenega in nedotakljivega, potem bi se lahko zgodilo.”

O razlogih za vpoklic štirih vratarjev za povratno teko četrtfinala je dejal: “Nisem želel pustiti Jesúsa, da bi sam treniral v Madridu. Mi smo ekipa. Tudi v Manchester smo vzeli štiri vratarje, čeprav Casillas ni bil pripravljen za igranje. Doma sta ostala poškodovana Kaká in Carvalho ter tisti, ki so kaznovani. Nacho je tokrat z nami, saj smo želeli, da bi bil z nami, tako kot na tekmi proti Manchestru.”

Na vprašanje o njegovih favorite za zmago v Ligi prvakov je Mourinho izjavil: “Pred prvo tekmo četrtfinala sem mislil, da ima vseh osem ekip priložnost zmagati v tekmovanju. Po teh prvih tekmah obstajajo ekipe, kot je naša, Barcelona in Bayern, ki so v boljšem položaju. Če se bomo uvrstili v polfinale, bodo vse štiri ekipe imele 25% možnosti za osvojitev naslova. Če bo med njimi tudi Malaga, bo to nepričakovano, fantastična in vredno vse pohvale igralcem, njihovemu trenerju in njihovim navijačev. Rad bi, da bi se tako izšlo. Nogomet je nogomet in tudi zmaga s 3-0 ti ne daje nobenega jamstva. Moja prihodnost ni nič povezana z zmago ali osvojitvijo Lige prvakov.”

Na koncu je razkril še na vprašanje o možnostih treniranja nekega dne v Turčiji: “Nikoli ne veš v nogometu. Bil sem že na tem, da bi treniral v Turčiji v letu 2003 in na koncu sem se odločil drugače. Tukaj obstaja veliko strasti.”