X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid bo prvič igral na novem stadionu Ali Sami Yen

Star je le nekaj več kot dve leti, vendar pa je stadion Ali Sami Yen Spor Kompleksi Turk Telekom Arena, polno ime stadiona Galatasaraya, postal eden od draguljev evropskega nogometa. Stadion je spremenjen modernemu času in zaradi tega je tudi dobil naziv stadiona UEFA 4 kategorije (kot najboljši stadioni v Evropi), vendar ohranja bistvo in vzdušje turškega pekla, kot je bil znan prejšnji stadion. S kapaciteto 52.650 gledalcev se šteje za enega najglasnejših stadionov v nogometu in Real Madrid bo jutri sploh prvič zaigral na omenjenem stadionu.

15. januarja 2011 je Galatasaray zapustil za seboj skoraj 50-letno zgodovino na starem stadionu Ali Sami Yen in se je preselil na nov dom z vsem sodobnim udobjem in dvakratno kapaciteto. Nahaja se v severnem delu zgodovinskega središča Istanbula, nov stadion pa ohranja ime ustanovitelja kluba skupaj z imenom glavnega sponzorja kluba. Sposoben je sprejeti različne športne in tudi druge prireditve, sam športni kompleks pa je bil zgrajen kot del ponudbe Turčije za organizacijo Eura 2016, ki bo kljub temu potekal v Franciji.

Če je nekaj, kar se ni spremenilo od prejšnje stadionu, je to vzdušje, ki ga ustvarijo domači navijači. Na primer, 131,76 decibelov je bilo izmerjenih marca 2011 na tekmi proti Fenerbahçeju, s čimer so se navijači Galatasaraya zapisali v Guinnessovo knjigo rekordov. Nogomet v Turčiji je strast in dokaz tega je način kako živijo za vsak trenutek tekme, ko so tribune polne že ure pred začetkom tekme. Igralci Real Madrida bodo tako zaigrali na enem izmed najbolj “sovražnih” nogometnih stadionih. Potem, ko so si beli zagotovili igranje v četrtfinalu na legendarnem Old Traffordu, bo ekipa Joseja Mourinha sedaj iskala pot v polfinale na samem stadionu Ali Sami Yen.