X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real se želi v Istanbulu prebiti v polfinale

Image Hosted by ImageShack.us
Real Madrid je le korak pred prebojem v tretji zaporedni polfinale v Ligi Prvakov. Rezultat prve tekme obeta veliko vendar bo morala ekipa odigrati dobro tudi danes na vročem prizorišču Ali Sami Yen, kjer bodo beli tudi odigrali svojo prvo tekmo na stadionu odkar Galatasaray svoje domače tekme igra tam (2011). Turška stran je zmagala svoje zadnje tri domače tekme proti Manchester Unitedu, Schalkeju in Cluju. To in odsotnost Ramosa in Xabi Alonsa, zaradi kvote rumenih karotnov, bosta tekmo naredili še težjo in ekipa Madrida se bo morala potruditi če želi svoje ime videti med najboljšimi štirimi ekipami stare celine.

Real Madrid in Galatasaray se bosta ponovno spopadla šest dni po prvi tekmi, tokrat na Ali Sami Yen Kompleksu, kjer bodo beli odigrali svojo prvo tekmo odkar Galatasaray domače tekme igra tam. To je odločilna tekma, ki bo določila enega izmed polfinalistov Lige Prvakov. Žreb polfinala bo potekal v Petek ob 12:000 v Nyonu.

POT OBEH EKIP DO ČETRTFINALA LIGE PRVAKOV
Real Madrid Galatasaray
Krog Tekma Krog Tekma
Skupina D R. Madrid 3-2 M. City Skupina H M. United 1-0 Galatasaray
Ajax 1-4 R. Madrid Galatasaray 0-2 Braga
B. Dortmund 2-1 R. Madrid Galatasaray 1-1 Cluj
R. Madrid 2-2 B. Dortmund Cluj 1-3 Galatasaray
M. City 1-1 R. Madrid Galatasaray 1-0 M. United
R. Madrid 4-1 Ajax Braga 1-2 Galatasaray
Osmina finala (prva tekma) R. Madrid 1-1 M. United Osmina finala (prva tekma) Galatasaray 1-1 Schalke
Osmina finala (druga tekma) M. United 1-2 R. Madrid Osmina finala (druga tekma) Schalke 2-3 Galatasaray
Četrtfinale (prva tekma) R. Madrid 3-0 Galatasaray Četrtfinale (prva tekma) R. Madrid 3-0 Galatasaray

Image Hosted by ImageShack.us
Odličen rezultat s prve tekme Real Madrid postavlja bližje k zastavljenemu cilju, toda 90 minut tekme je še preden bo znan eden izmed polfinalistov. “Vedeti njihovo mentaliteto… vejo, da bo zelo težko ampak v tekmo odhajajo z namenom dati vse od sebe za zgodovinski preobrat. Rabijo čudež toda v zgodovini nogometa se je zgodilo veliko čudežev. Imam izkušnje in vem, da imamo dober rezultat vendar, da še vedno ni konec.”, je rekel Mourinho po tekmi na Bernabeu. In ekipa bo odšla v tekmo s to pomembno miselnostjo.

KONČNICE REAL MADRIDA V VSEH TEKMOVANJIH
Tekmovanje Krog Rezultat
Španski Super Pokal Finale (prva tekma) Barcelona 3-2 Real Madrid
Finale (druga tekma) Real Madrid 2-1 Barcelona
Španski Kraljevi Pokal Krog 32 ekip (prva tekma) Alcoyano 1-4 Real Madrid
Krog 32 ekip (druga tekma) Real Madrid 3-0 Alcoyano
Osmina finala (prva tekma) Celta 2-1 Real Madrid
Osmina finala (druga tekma) Real Madrid 4-0 Celta
Četrtfinale (prva tekma) Real Madrid 2-0 Valencia
Četrtfinale (druga tekma) Valencia 1-1 Real Madrid
Polfinale (prva tekma) Real Madrid 1-1 Barcelona
Polfinale (druga tekma) Barcelona 1-3 Real Madrid
Liga Prvakov Osmina finala (prva tekma) Real Madrid 1-1 M. United
Osmina finala (druga tekma) M. United 1-2 Real Madrid
Četrtfinale (prva tekma) Real Madrid 3-0 Galatasaray

Beli so v letošnji sezoni postali specialisti za tekme, ko gre za življenje in smrt. V letošnji sezoni je Real napredoval že čez nasprotnikov, ko se je šlo za tekme za izločanje. Premagali so Barcelono v Super Pokalu in Španskem Kraljevem Pokalu, Manchester United v Ligi Prvakov in Celto, Alcoyano in Valencio prav tako v Španskem Kraljevem Pokalu.
Image Hosted by ImageShack.us
Jose Mourinho je za tekmo vpoklical 21 igralcev. Sergio Ramos in Xabi Alonso manjkata zaradi izpolnjene kvote rumenih kartonov, zato nista pripotovala v Istanbul. Toda Higuain, ki je zabil spektakularni gol na nedeljski tekmo proti Levanteju, in Cristiano Ronaldo, ki je zadel na zadnjih treh obračunih Real Madrida, sta pripravljena za tekmo. Portugalski napadalec je tudi najboljši strelec letošnje izvedbe Lige Prvakov z devetimi zadetki.

Galatasaray ima odličen niz domačih zmag

Galatasaray, vodilni klub Turške prve lige s štirimi točkami prednosti pred drugouvrščenim Fenerbahcejem, se bo v tekmo podal motiviran spreobrniti rezultat na domačem igrišču.

ZGODOVINA TEKEM REAL MADRIDA IN GALATASARAYA
Sezona Tekma Rezultat
2000/01
Četrtfinale (prva tekma) Galatasaray 3-2 Real Madrid
Četrtfinale (druga tekma) Real Madrid 3-0 Galatasaray
2012/13
Četrtfinale (prva tekma) Real Madrid 3-0 Galatasaray

Izkušnje ekipe (Drogba, Eboue, Sneijder, Altintop in Muslera so le nekateri odlični igralci Galatasaraya), pomembna pomoč s tribun (ekipa je izgubila le dve od trinajstih domačih tekem v Ligi Prvakov) in tri zaporedne domače tekme Turke predstavljajo kot izjemno nevarno ekipo. Dejstvo je, da je Galatasaray premagal Manchester United (1-0), nasprotnika Real Madrida v osmini finala, in igral izenačeno s Schalke 04( 1-1) ter Clujem (1-1)
Image Hosted by ImageShack.us