X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Galatasaray 3-2 Real Madrid

photobucket.com

Real Madrid je na stadionu Ali Sami Yen prišel do svojega tretjega zaporednega polfinala v Ligi prvakov, kljub porazu proti Galatasarayu. Ne glede na to, pa so bili beli tisti, ki so že kmalu po začetku tekme prešli v vodstvo. Cristiano Ronaldo je potreboval le 7 minut, da je dosegel svoj ​​10. gol v letošnjem tekmovanju Lige prvakov ter s tem pokazal zakaj je trenutno najboljši strelec v najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju. Eboue, Sneijder in Drogba v drugem polčasu s svojimi goli prinesli nekaj negotovosti v srečanje in dali domačim navijačem, ki so podpirali svojo ekipo do konca, razlog za domnevno vrnitev, toda še enkrat več je na veliko sceno stopil Portugalec v belem dresu Real Madrida, potem ko je kljub igralcu manj, saj je bil v 90. minuti izključen Arbeloa, dosegel še drugi gol na tekmi. Real Madrid se je tako uvrstil med štiri najboljše ekipe v Evropi in v petek ob 12.00 bo dobil svojega naslednjega nasprotnika.

Tekmo v Carigradu je bolje odprl Real Madrid, potem ko je s posestjo žoge umiril nalet Galatasaraya. Že v 4. minuti je moral domači vratar Muslera na izbijanje žoge izven kazenskega prostora, okroglo usnje je prišlo do Ángela Di Maríe, ki pa mu iz 25 metrov ni uspelo zadeti praznega gola. Štiri minute kasneje je Sami Khedira po podaji Mesuta Özila po desni prodrl v kazenski prostor in ostro podal pred vrata, tam pa je bil na pravem mestu Cristiano Ronaldo, ki je tako sredi Carigrada poskrbel za vodstvo gostov iz španske prestolnice. Najboljši strelec letošnje Lige prvakov je dosegel svoj 10. gol in je z njim praktično odločil srečanje po še ne vsega 10. minutah igre, saj bi morali Turki za napredovaje doseči najmanj pet golov. Kljub temu pa je bil Real še naprej tisti, ki si je ustvaril več priložnosti za zadetek. Po izjemni podaji s peto Cristiana Ronalda je z zunanjim delom levice z bližine streljal, a je Muslera z refleksno obrambo v 24. minuti preprečil dodatno vodstvo Reala.  V 31. minuti je bil Jose Mourinho primoran opraviti prvo menjavo, potem ko se je poškodoval Essien, namesto njega pa je vstopil Álvaro Arbeloa. Beli so odšli na odmor brez tega, da bi bil ogrožen njihov gol, razen strela Sneijderja z roba kazenskega prostora v 38. minuti.

Tudi v drugem polčasu je imel Real Madrid še naprej večino posesti v svojih nogah in kot rezultat tega bi Real lahko dosegel svoj ​​drugi gol na tekmi v 56. minuti. Di Maria in podal do Cristiana Ronalda, ki si je lepo zaustavil žogo v kazenskem prostoru Galatasaraya in bil sam iz oči v oči z Muslero, vendar pa mu ni uspelo zatresti mreže domačih. V nasprotnem napadu pa so domači prišli do izenačenja. Sneijder je lepo potegnil po levi strani in podal mimo Realovih igralcev do Ebouea, ki je z močnim diagonalnim strelom v zgornji kot z roba kazenskega prostora poskrbel za izenačenje, 1-1. Domači navijači so začel navijati še glasneje in domača ekipa, čeprav bi morala za napredovanje doseči še štiri gole, si je začela ustvarjati vse več priložnosti. Že nekaj trenutkov pozneje je imel Sneijder izjemno priložnost za vodstvo, vendar je z neposredne bližine zgrešil vrata. Nizozemec je svojo napako popravil v 71. minuti, potem ko je mojstrsko preigral Varana in zabil za 2-1. Že minuto pozneje je Drogba po podaji Amrabata s peto mojstrsko povišal na 3-1 in napovedal še zanimivo končnico tekme, vendar pa je tudi Real imel pri tem svoje račune. Ob koncu tekme je dva rumena kartona v dveh minutah dobil Arbeloa, Španec je bil posledično izključen v 90. minuti. V 93. minuti je Cristiano po podaji Benzemaja s strelom z desnico dokončno razblinil vse dvome o skupnem zmagovalcu in Real Madrid se je uvrstil v tretje zaporedno polfinale Lige prvakov.

Stadion: Ali Sami Yen (Carigrad, Turčija)
Sodnik: Stephane Lannoy (Francija)
Galatasaray 3-2 Real Madrid
Eboue 57., Sneijder 71., Drogba 72.; Ronaldo 7., 93.
RK: Arbeloa 90./Real

Skupni rezultat: Galatasaray 3:5 Real Madrid
Eboue 57., Sneijder 71., Drogba 72.; Ronaldo 7., 90.+

* Skupni izid

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com