X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Mourinho se uvrstil v svoje sedmo polfinale Lige prvakov

Po zmagi proti Galatasarayu s skupnim rezultatom 5-3, se je José Mourinho uvrstil že v svoje sedmo polfinale Lige prvakov, kar je enak dosežek, ki ga ima kot trener še Ferguson, ki je bil do sedaj trener z največ igranji v polfinalu. Medtem, ko je britanskemu trenerju to vedno uspelo doseči na klopi Manchester Uniteda, pa je trenerju iz Setúbale uspelo doseči sedmo uvrstitev v polfinale s štirimi različnimi ekipami: Portom, Chelseajem, Interjem in Real Madridom. Ferguson in Mourinho sta tako trenerja, ki sta se največkrat uvrstila v polfinale v zgodovini evropskih pokalov, potem ko je Miguel Muñoz na klopi Real Madrida šestkrat zaigral v polfinalu.

Trener Real Madrida je prvič izkusil slast polfinala Lige prvakov v sezoni 2003/04, ko je takrat njegov Porto padel na zadnji stopnici pred velikim finalom proti Deportivu La Coruña. Njegov dosežek na dosedanjih 12. polfinalnih tekmah v najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju so štiri zmage, trije porazi in pet remijev. Kar se tiče zadetkov, pa so njegove ekipe dosegle 9 zadetkov in jih 10 prejele.

POLFINALE TEKME JOSEJA MOURINHA V LIGI PRVAKOV
Sezona Rezultat
2003/04 Porto 0-0 Deportivo
Deportivo 0-1 Porto
2004/05 Chelsea 0-0 Liverpool
Liverpool 1-0 Chelsea
2006/07 Chelsea 1-0 Liverpool
Liverpool 1-0 Chelsea
2009/10 Inter 3-1 Barcelona
Barcelona 1-0 Inter
2010/11 Real Madrid 0-2 Barcelona
Barcelona 1-1 Real Madrid
2011/12 Bayern Múnich 2-1 Real Madrid
Real Madrid 2-1 Bayern Múnchen

José Mourinha še naprej podira rekorde v svoji karieri kot trener. Potem, ko je konec januarja dopolnil komaj 50 let, se je portugalski trener sedaj uvrstil že v svoje sedmo polfinale Lige prvakov. To mu je uspelo veliko hitreje kot Fergusonu, ki je dosegel svoj ​​prvi polfinale pri starosti 55. let po dolgi karieri v škotskem nogometu in v Manchester Unitedu. Svoj sedmi polfinale Lige prvakov pa je dosegel šele v starosti 69 let.