X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid v polfinalu Lige prvakov z Borussio Dortmund

Danes je bil z žrebom v švicarskem Nyonu določen tekme Real Madrida v polfinalu Lige prvakov in roka nizozemske legende Real Madrida, Ruuda van Nistelrooya, je določila, da bodo beli za mesto v finalu, ki bo na sporedu 25. maja na Wembleyu (London) igrali proti aktualnemu nemškemu prvaku Borussiji Dortmund. Real Madrid bo prvo tekmo polfinala igral 24. aprila na stadionu Signal Iduna Park, medtem ko bo povratna tekma na Santiago Bernabeu na sporedu 30. aprila. Varovanci Joseja Mourinha bodo ob morebitni uvrstitvi v veliko finale tam igrali proti zmagovalcu dvoboja med Bayernom Munchen in Barcelono.

Borussia Dortmund
Pot Burussije iz Dortmunda v Ligi prvakov je povsem drugačna, kot pa je njena sezona v nemški Bundesligi, kjer so črno-rumeni 6 tekem pred koncem izgubili že vse možnosti za obranitev nemškega naslova. Kljub temu pa nemška ekipa v letošnji sezoni še ni izgubila tekme v Evropi, potem ko je dobila tudi vseh pet domačih tekem v najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju. Eno od teh petih tekem je Dortumnd igral prav proti Realu in sicer v skupinskem delu Lige prvakov. V Nemčiji je bilo na stadionu Signal Iduna Park 2-1 za gostitelje, v Španiji na Santiagu Bernabeu pa 2:2. Dortmund je najprej v osmini finala izločil Shakhtar Donetski (2-2 v Ukrajini in 2-0 v Nemčiji), nato pa so po težkem boji v četrtfinalu svoje mesto v polfinalu zaslužili z zmago proti Malagi. Burussia se je okrepila v zimskem prestopnem roku z igralcem Real Madrida, Nurijem Sahinom, medtem ko je njihov najboljši strelec v Ligi prvakov Lewandovski, ki je dosegel šest golov. V polfinalu Lige prvakov pa sta se omenjena kluba pomerila že leta 1998, ko je bilo v Madridu 2-0 za Real, na povratni tekmi pa sta mreži mirovali. Real Madrid je kasneje v finalu premagal Juventus.