X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Athletic Bilbao 0-3 Real Madrid

photobucket.com

Real Madrid se je poslovil od San Mamesa s prepričljivo zmago, pri čemer so beli pokazali trdnosti zaradi katere so že devet zaporednih tekem brez poraza, osem od tega so jih zmagali. Tako kot pred petimi dnevi v Carigradu, je bil tudi tokrat odločil tekmo Cristiano Ronaldo. Njegova dva zadetka na dveh zaporednih tekmah in še asistenca Higuainu za tretji zadetek, so dokaz, da je temu tako. Real Madrid je že na samem začetku prišel v vodstvo, za kar je poskrbel kdo drug kot Cristiano Ronaldo, ki je že v 2. minuti zadel z mojstrskim strelom iz prostega strela ter s tem postal med aktivnimi igralci, igralec, ki je dosegel v La Ligi največ zadetkov iz prostih strelov. V drugem polčasu je še iz ene prekinitve zadel Portugalec, le da mu je tokrat podal Xabi Alonso, Cristiano pa je zadel z glavo. Dokončno pa je tekmo odločil Higuain, kateremu je za zadetek asistiral Cristiano Ronaldo.

Real Madrid je igral svojo zadnjo tekmo na sloviti “Katedrali” s samozavestjo po osmih zaporednih tekam brez poraza v španskem prvenstvu. Beli so ekipe, ki so zmagali največ tekem v La Ligi na San Mamesu in so si želeli nadaljevati v tej smeri tudi ob slovesu od znamenitega starega stadiona baskovske ekipe. Začetek tekme bi se težko začela slabše za Athletic Bilbao in ob enem dobro za Real Madrid, ki je povedel že v drugi minuti srečanja. Po prvem sodniškem žvižgu in kombinaciji med Marcelom in Cristianom Ronaldom, je Portugalca na nepravilen način okrog 25 metrov od gola domačih zaustavil Herrera. Z izjemno natančno izvedenim prostim strelom nekoliko z leve strani je mojstrsko domače navijače utišal prvi strelec Real Madrida Cristiano Ronaldo, ki je zadel desni zgornji kot vrat vratarja Iraizoza. Portugalski velemojster je s tem prinesel svoji ekipi vodstvo, ob enem pa je postal med aktivnimi igralci La Lige igralec, z največ doseženimi zadetki iz prostih strelov. Hiter zadetek Cristiana Ronalda, ki je zadel že osmi zaporedni tekmi je prinesel še večjo intenziteto tekmi. Tempo igre je bil visok in žoga se je selila med kazenskima prostoroma. V enem izmed teh hitrih prehodov je v 20. minuti moral posredovati tudi Diego Lopez, potem ko je z diagonalnim strelom poskusil Susaeta. Tri minute pred iztekom rednega dela prvega polčasa je po lepi podaji Ramosa Ángel Di María zatresel prečko, potem ko je sam pred Iraizozom predolgo odlašal s strelom in ostalo je pri minimalnem vodstvu belega baleta.

Prvi polčas je bil intenziven in zanimiv, drugi polčas pa ni bil pretirano drugačen. Prvo nevarno akcijo je izpeljal Real Madrid, potem ko je Marcelo poskusil s strelom v 54. minuti, a je Iraizoz obranil njegov strel, odbita žoga pa je prišla do Benzemaja, ki je takoj sprožil, a je vratar baskovske ekipe bil na mestu. Po šestnajstih minutah igre se je Mourinho odločil, da njegova ekipa potrebuje svežo moč in tako v igro poslal Callejona namesto Di Marije. V 69. minuti je po prostem strelu Xabija Alonsa, ki podal v kazenski prostor z desne strani, visoko skočil Ronaldo in z glavo še drugič matiral Iraizoza. Ronaldo se je sedem minut pozneje izkazal še s podajo. Akcijo je začel Modrić, ki je na robu kazenskega prostora našel Ronalda, ta pa je med tremi branilci podal desno do Gonzala Higuaina. Argentinski napadalec, ki je le šest minut pred tem zamenjal Benzemaja, sicer ni bil v najboljšem položaju, a je vseeno z močnim strelom po tleh povišal na 3-0. José Mourinho je nato iz igre potegnil Ronalda ter nekaj minut namenil tudi mlademu Álvaru Morati, a je ostalo pri treh zadetkih Reala v mreži domačega Bilbaa. Beli so tako v La Ligi sedaj neporaženi že devet zaporednih tekem, ob enem pa so se tudi poslovili od starega San Mamesa.

Stadion: San Mames (Bilbao)
Sodnik: Fernando Teixeira Vitienes
Athletic Bilbao 0-3 Real Madrid
Ronaldo 2., 69., Higuain 76.

Athletic Bilbao: Iraizoz, Ramalho (70./Iraola), Ekiza, San Jose, Aurtenetxe, Iturraspe, Ander, Susaeta, Ibai Gomez (70./Toquero), Muniain (81./Moran), Llorente.

Real: Diego Lopez, Sergio Ramos, Pepe, Albiol, Marcelo, Xabi Alonso, Khedira, Modrić, di Maria (61./Callejon), Ronaldo (78./Morata), Benzema (70./Higuain).

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com