X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid na zaključnem turnirju v Londonu

Potem, ko so košarkarji belega baleta v četrtfinalu s 3-0 izločili izraelski Maccabi, je Real Madrid postal prva ekipa, ki se je uvrstila na zaključni turnir t.i. Final Four v Londonu, ki se bo igralo med 10. in 12. majem. Ekipa belega baleta bo tako imela lepe možnosti za osvojitev devetega naslova v Evroligi. Prav osem evropskih naslovov pa je rekord Real Madrida med vsemi evropskimi velikani pa je primerjava brez primera. V Londonu bo v polfinalu Real Madrid igral proti zmagovalcu serije tekem med Barcelono in Panathinaikosom, kjer grška ekipa trenutno vodi z 2-1. Drugo polfinale bosta igrala zmagovalca tekem med CSKA Moskvo in Caja Laboral ter Olympiakosom in Anadolu Efesom.

Real Madrid je že sedaj legenda evropske košarke in ima še spet rezervirano svoje mesto na zaključnem turnirju najboljše četverice, saj bo to že peto igranje Reala na Final Fouru. Vse od spremembe oblike tekmovanja v zaključnih fazah tekmovanja v letu 1988, je bela ekipa igrala štirikrat na zaključnem turnirju in osvojil naslov leta 1995 v Zaragozi. To je bila zadnja priložnost ob kateri je Real Madrid osvojil evropskega prvaka potem, ko so beli v polfinalu premagali Limoges ter nato še Olympiakos. Druga igranja na Final Fouro pa je Real igral še v Atenah 1993, leta 1996 v Parizu in leta 2011 v Barceloni.

Real Madrid se ponaša z najboljšim dosežkom med vsemi ekipami, ki igrajo Evroligo, potem ko imajo beli kar osmem naslovov (1964, 1965, 1967, 1968, 1974, 1978, 1980 in 1995).