X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid z največ goli iz prostih strelov v La Ligi

Real Madrid je dosegel več golov iz neposrednih prostih strelov kot katera koli druga ekipa v španski ligi v tej sezoni. Beli so do sedaj dosegli štiri gole iz prostih strelov, kar je enega več kot Barceloni in dva več kot Betis, Rayo, Getafe in Deportivo. Real Madrid ima tudi najboljšega izvajalca prostih strelov v ligi in sicer je to Cristiano Ronaldo, ki je trikrat zadel iz prostih strelov, enkrat več kot Beñat in Messi.

Real Madrid je dosegel največ golov iz neposrednih prostih strelov kot katera koli druga ekipa v La Ligi v tej sezoni. Štirje goli, ki so  jih beli dosegli iz prostih strelov so Realu tudi omogočili, da je osvojil štiri točke: dve proti Valladolidu (2-3) in druge dva proti Real Sociedadu (4-3). Atlético Madrid (2-0) in Athletic Bilbao (0-3) so ostale ekipe, ki so prejele gole iz prostih strelov s strani Real Madrida. Za Real Madridom sledi Barcelona, ​​ki je dosegla tri gole iz prostih strelov, nato pa sledijo Betis, Rayo, Getafe in Deportivo, ki so dosegli po dva gola iz prostih strelov.

EKIPE LA LIGE, KI SO DOSEGLE GOLI IZ PROSTIH STRELOV
Ekipa Goli
Real Madrid 4
Barcelona 3
Betis 2
Rayo Vallecano 2
Getafe 2
Deportivo 2
Mallorca 1
Málaga 1
Atlético 1
Espanyol 1
Levante 1

Glavni razlog za prevlado Real Madrida v tem vidiku igre v tej sezoni temelji na sposobnostih enega igralca: Cristiana Ronalda. Portugalski napadalec je v tej sezoni dosegel tri gole iz prostih strelov in je s tem samo utrdil svoj primat med najboljšimi izvajalci prostih strelov. Beñat in Messi, vsaka z dvema goloma iz prostih strelov, zaključujeta prvo trojko najboljših strelcev. Özil, ki je izvedel preostali prosti strel Real Madrida ter se tudi zapisal med strelce, sestavlja lestvico preostalih 13 igralcev, ki so v tej sezoni zadeli iz prostih strelov.

NAJVEČ DOSEŽENIH GOLOV IZ PROSTIH STRELOV V LA LIGI
Igralec Ekipa Goli
Cristiano Ronaldo Real Madrid 3
Beñat Betis 2
Messi Barcelona 2
Özil Real Madrid 1
Colunga Getafe 1
Falcao Atlético 1
Pizzi Deportivo 1
Riki Deportivo 1
Xavi Barcelona 1
Pitti Rayo 1
Giovani Mallorca 1
Simao Espanyol 1
Trashorras Rayo 1
*Buonanotte Málaga 1
Barkero Levante 1
Escudero Getafe 1

*V januarskem prestopnem roku je odšel v Granado