X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Mourinho

Real Madrid v v 32. krogu španskega prvenstva igral proti Betisu in José Mourinho je bil tokrat tisti, ki je stopil pred novinarje dan pred tekmo. Trener Real Madrida je ob tem govoril o nasprotniku: “So zelo dobra ekipa z dobrimi igralci, dobrim trenerjem, dobrim odnosom in so pripravljeni zmagati tudi na gostovanjih. Tudi branijo se kot ekipa, hitro napadajo, imajo veliko posameznih igralcev, ki gredo v napad … So zelo dobra ekipa.”

Glede prisotnost Cristiana Ronalda v začetni postavi je dejal: “On je v ekipi. Tisti, ki jih ni, manjkajo zaradi poškodb in kazni, kot je v primeru Xabija. Khedira in Sergio Ramos nista bila imenovana v ekipo. Casillas bo jutri na klopi. Diego bo igral, ampak je Iker povsem pripravljen za igranje. Ne bo presenečenje, če bo Iker nekega dne igral, ker je pripravljen. To je idealno za mene in za vsakogar, saj imamo dve popolnoma pripravljena vratarja in dva dobra mlada vratarja za njima.”

Ekipa bo prihodnji teden igrala prvo tekmo polfinala Lige prvakov in Mourinho je ob tem dejal: “To je drugačen. To je za mene nova izkušnja, ker sem ponavadi, ko sem se v preteklosti uvrstil v polfinale Lige prvakov, sem se boril za ligaški naslov in sam si želim zmagati na vsaki tekmi. Sedaj imam možnosti glede na pomembnost tekmovanja in glede dosege cilja. Prepričan sem, da če vprašate milijon madridistov, če si želijo premagati Betis ali Borussio, bodo vsi rekli, da Borussio, vendar kot trener moram reči, da si želim premagati oba. Ampak situacija, v kateri smo se znašli, nam dovoljuje dati več počitka nekaterim igralcem. Khedira ni igral proti Borussiji doma, ker je dobil bil poškodovan in smo ga pogrešali. On je igralec, ki ima včasih malo telesne težave in si ne moremo privoščiti dvomov glede tega. S tem, ko ima Arbeloa prepoved igranja proti Dortmundu in ob poškodbi Essiena, imamo samo še Ramosa na desnem bočnem branilskem položaju in ne moremo tvegati. Ampak želimo zmagati obe tekmi.”

Glede na žreb polfinala, ki je belim namenil nemško ekipo je Portugalec dejal: “Pred žrebom osmine finala sem bil malce živčna, saj je bilo kar nekaj “dostopnih” ekipe in nekaj “težkih” ekip. Žreb nam je namenil Manchester in smo nato dobili nekoliko lažje srečanje, ko smo dobili Galatasaray, ampak sedaj sem bil povsem miren za žreb polfinala, ker mi ni bilo mar koga bomo dobili. Vsak ima svoje karakteristike in zmožnosti, vsak bi bil velik nasprotnik. Hočem, da stvari ostanejo take, kot so sedaj. Od žreba naprej je namreč Klopp (Jürgen, op. p.) govoril vsak dan, jaz pa nisem rekel niti besede. Danes ni primeren dan za govorjenje o Borussii. Rekel sem, da so vse ekipe v polfinalu dobre, težke za igranje proti njim, kar je dovolj. V torek bomo spet govorili o tej tekmi. V teh dveh tednih smo se dovolj dobro pripravili.”

Mediji so trenerja belega baleta povprašali tudi o govoricah iz ozadja okoli ekipe: “Jaz bom še naprej opravljal svoj poklic, mirno, kot ga bom lahko, da bi ljudje malce pozabili na vse to, vendar če ne bi igrali za nič, bi razumel, da se iščejo novice o takšnih rečeh, ki niso nogomet. Zdaj morajo ljudje imeti strast in motivacijo za trenutek, ki ga živimo v tem trenutku. Finale pokale, ki ga bomo igrali z rivali iz Madrida in polfinale Lige prvakov. Dovolj bo govoriti o nogometu s temi čustvi.”

V zvezi s svojo prihodnostjo v Real Madridu je Mourinho pojasnil: “Povedal sem že, da je moj odnos z generalnim direktorjem, Joséjem Ángelom, z upravo kluba in na splošno s klubom, zelo dobro, kar pomeni, da se bomo lahko skupaj usedli in se mirno pogajali ter sprejeti odločitev, ki bo najboljša za vse. Včasih obstajajo problemi med klubom in trenerji, ko se pojavijo okoliščine kot je ta, vendar pa tukaj ni težav za mane in za njih. Imamo dober odnos in bomo mirno prišli do zaključka, kakršen koli že no. Toda obstaja je ena stvar, ki je najboljša za vse: uvrstiti se v finale Lige prvakov, premagal Betis in osvojiti pokal. To je seveda najboljša stvar za vse in za vsakogar, ki ljubi Real Madrid. Nato se bomo odločili.”

Pri tem je dodal še naslednje glede lastnega položaja v Real Madridu in o samih ciljih: “Nisem nesrečen v Real Madridu Odločitev mora biti najboljša za vse. Meni je lahko bolj ali manj všeč, ampak to se dogaja povsod. Perfekten klub ne obstaja, niti perfekten trener. Temeljnega pomena je, da dobro zaključimo sezono in osvojimo reči, ki pa so še daleč. Smo dve tekmi od finala na Wembleyju, še nekaj časa nazaj smo bili 13 tekem stran. Prvi cilje zmagati jutri. Nato pa se uvrstiti v finale Lige prvakov, osvojiti pokalni naslov in se nato odloči, kaj je v najboljšem interesu vseh. Potem, ko bo napetost tekem mimo, se bomo usedli in prišli do zaključkov.”

Trener Real Madrida je na vprašanje o pripombah, ki jih je dal predsednik Canillasa, Manuel Álvarez, v katerem je izjavil, da prihodnje leto Mourinho ne bo več trener Real Madrida: “Govoriti o Canillasu je kot govoriti o drugem domu zame in za mojega sina. Je velik klub (Álvarez, op. p.). . Canillas ima eno težavo: ima predsednika, ki so mu zelo všeč mediji in pozornost. Je fantastična oseba, ki se je izjemno obnašala do mene in mojega sina, ampak on ima ta majhen problem, ki pa ni moj.”