X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Odzivi po tekmi: Karanka

Aitor Karanka je spregovoril z mediji v novinarskem središču Santiago Bernabéu po zmagi s 3-1 proti Betisu. Pomočnik trenerja Real Madrida je pohvalil odlično delo Mesuta Özila, ki je dosegel dva gola: “Vemo za kakšnega igralca gre, kaj lahko ustvari, tudi ko ni tako briljanten, kot smo ga navajeni. Prejšnji teden ni igral v Bilbaou, ker je imel nekaj težav in da je odigral takšnih 90 minut, je zelo pomembno za njega. Dobro je igral.” Poleg tega je pojasnil, kaj je bil glavni cilj proti Betisu: “Glavna stvar in tisto kar smo si želeli je, da bil zmagali tekmo.”

Mesut Özil je bil junak pri zmagi belih, potem ko je dosegel dva zadetka, tudi zadnjega za zmago s 3-1. Aitor Karanka je pohvalil vlogo nemškega vezista, ki je odigral celotno tekmo: “Ni mogel igrati v Bilbaou in ker je v sredo že tekma Lige prvakov, je imel dodaten dan za okrevanje. Da ima te občutke in da si je dvignil samozavest na tekmi je dobro za njega, predvsem zaradi odlične predstave.”

Marcelo in Modrić sta zapustila igrišče zaradi različnih poškodb. Pomočnik trenerja je obžaloval obe poškodbi: “Marcelo je čutil močno bolečino. Luka izgleda utrujen, ampak je dejal, da je čutil nekaj in morali bomo videti kaj se bo iz tega razvilo. Zdi se, da je nekaj narobe z mišico, ko smo ga vprašali je rekel, da je čutil nekaj in to je najslabša novica iz tekme.” Vendar pa je izključil, da gre tudi pri Benzemaju za poškodbo: “Pri Karimu ni videti ničesar narobe.” In glede morebitne poškodbe Diega Lópeza je dejal: “Ne mislimo, da je kaj resnega.”

Na vprašanje, če je razmišljal o zamenjavi Özila, Cristiana in če so poškodbe preprečile te menjave, je bil Aitor jasen v svojih odgovorih: “Opravljena menjava Marcela tako zgodaj na tekmi je vplivala na drugi dve menjavi, vendar pa nismo ničesar načrtovali, ker je bila najbolj pomembna stvar in kar smo si tudi želeli, da bi zmagali tekmo. Mesut in Cristiano sta odigrala 90 minut, vendar brez težav, kar je pomembno.”

Glavna novica v zvezi z začetno postavo je bil igralec Castille, Casemiro, ki je debitiral v prvi ekipi Real Madrida. Karanka je pohvalil vlogo mladega brazilskega igralca: “Pred nekaj tedni so me spraševali o njem. Poznali smo ga. Je igralec, ki je igral že več tekem v Braziliji in je svetovni prvak do 20 let. Na domači tekmi, ob poškodbah v ekipi, potrebujemo igralce z osebnostjo in izkušnjami in pošteno povedano je odigral dobro. To je bila dobra tako za njega kot tudi za Nacha.”

Na koncu je izpostavil predstavo Nacha, ki je odigral prav tako polnih 90 minut: “Za njim je odlična predstava. Je naš igralec že od začetka sezone. Ko ga rabimo, vedno dobro igra. Je kapetan Castille in eden izmed vodij. Poleg tega trenira z nami in napreduje in igra tekme za nas, ko lahko. To je pomembno za njega, da združi dve stvari.”