X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 3-1 Betis

photobucket.com

Real Madrid je še enkrat pokazala, da gre v vsako tekmo s samozavestjo in premagal Betis, ki je prispel na Santiago Bernabéu kot tretja najboljša ekipa v smislu osvojenih točk v prvenstvu a gostovanjih, samo štiri dni pred prvo tekmo polfinala Lige prvakov na stadionu Signal Iduna Park. Gol Özil ob koncu prvega polčasa je bil ključnega pomena pri dosegi nove zmage. V drugi polčasu je Benzema zaključil briljanten protinapad in še povišal vodstvo belega baleta v 57. minuti, medtem ko je Jorge Molina v 73. iz enajstmetrovke znižal rezultat. Minuto pred koncem tekme je še svoj drugi gol na tekmi dosegel Özil, potem ko je preusmeril vole Callejona v gol ter s tem dokončno odločil zmagovalca. Sedma zaporedna zmaga na Santiago Bernabéu in izjemen prvenec Casemira. Edina slaba stran tekme so zagotovo poškodbe Marcela, Modrić in Benzemaja, ki so zaradi tega morali zapustiti igrišče.

Štiri dni pred prvo tekmo polfinala Lige prvakov proti Borussii Dortmund, se je Real Madrid pomeril z Betisom na neosvojenem Santiago Bernabeu, kjer beli ne poznajo poraza že 15 mesecev. V začetni postavi belega baleta je bilo veliko novih obrazov, med njimi pa je tudi svoj prvi nastop v članski ekipi Reala dočakal Casemiro in to proti nasprotniku, ki je pred začetkom kroga veljal za tretjo najboljšo ekipo v smislu osvojenih točk v španskem prvenstvu na gostovanjih in ki je le dve točki bila oddaljena od mest, ki vodijo v Evropo. Tekma je imela živahen začetek. Gostje so bili tisti, ki so si prvi ustvarili priložnost. Po kotu, ki ga je izvedel Beñat in se je s impresivno obrambo izkazal Diego López v sedmi minuti. Rubén Castro je bil najvišji po odbiti žogi in je žogo spravil preko golove črte, vendar pa je sodnik Álvarez Izquierdo razveljavil gol, saj je bil pri dosežen več kot očitno iz prepovedanega položaja. Real Madrid ni potreboval dolgo, da se odzove in minuto kasneje je debitant Casemiro, ki je bil zelo aktiven na sredini igrišča, povzročil kar nekaj težav gostujočemu vratarju Adrianu, potem ko je mladi Brazilec poskusil z volejem iz 25. metrov. Od tega trenutka naprej je Real Madrid začel prevladovati na igrišču, medtem ko je Betis večino pozornosti namenjen presenečenju iz protinapadov. Načrte Mourinhu pred polfinalno tekmo Lige prvakov je v 15. minuti na hitro pokvaril Marcelo, ki se je poškodoval po nerodnem posredovanju in je zato moral z igrišča. Portugalec je kapetana na tekmi nadomestil z Varanom. Dvakrat se je nato zadetku močno približal Ronaldo, potem ko je najprej njegov strel z roba kazenskega prostora zletel mimo gola, nato pa ga je s panterskim posredovanjem v 21. minuti ustavil vratar Adrián, ki je izpod svoje prečke izbil Portugalčev strel z glavo po podaji Modrića iz kota. Real je bil vse bližje golu in pri naslednjem strelu belih, ki ga je sprožil Callejon, je žoga le nekaj malega zletel čez gol gostujočega moštva. Najboljši trenutki in najlepše priložnosti v prvem polčasu pa so prišle v zadnjih minutah prvega dela igre. V 39. minuti je Cristiano Ronaldo s peto preigral Beñat, nato pa sprožil z levico z 20. metrov, žogi pa je pot v mrežo preprečila vratnica. Zgolj štiri minute pozneje se je stresel tudi okvir vrat Reala. Do strela je prišel Pabon, ki je zadel prečko. In ravno, ko se je zdelo, da bosta odšli ekipi v slačilnico izenačeni, je Özil popeljal domače v 45. minuti v vodstvo. Benzema je lepo podal do Özila, ki je spretno matiral gostujočega vratarja Adrian.

Gol je Betisu povzročil veliko škodo, ki je zato moral v drugem polčasu zaigrati veliko bolj napadalno, zato je v igro vstopil Jorge Molina namesto Nosa. Real Madrid je naredil vse, da bi se razlika med ekipama še povečala in veseli domači navijači na Santiago Bernabeu so v 57. minuti videli enega tipičnih briljantnih protinapadov svoje ekipe. Özil je začel hiter protinapad, nadaljeval ga je Ronaldo, končal ga pa je Benzema, potem ko ga je z globinsko podajo lepo zaposlil Portugalec. Francoz je kasneje zapustil tekmo z lažjo poškodbo (odšepal je tudi Modrić), takoj zatem pa je Betis 17 minut pred koncem znižal z enajstmetrovko preko Moline, ki jo je zakrivil mladi Nacho po prekršku nad Rubénom Castrom. Več kot petnajst minut tekme je še ostal in rezultat je bil znova odprt. Gostje so bili zelo blizu drugega gola v 88. minuti. Po slabem posredovanju Carvalha je najprej Ruben Castro zadel prečko, v nadaljevanju akcije pa je po strelu Pabona žogo z golove črte izbil Raul Albiol. Kraljevi klub je delo dokončal že v naslednjem napadu. Ronaldo je le nekaj sekund pred koncem rednega dela preigraval po desni in na drugi vratnici našel Callejóna, ki je poskusil z voleja, žogo pa je pred vrati v mrežo preusmeril Özil. Sedma zaporedna zmaga Reala na stadionu Santiago Bernabéu in beli so še na deseti zaporedni ligaški tekmi ostali neporaženi, kar je vsekakor dobra novica pred gostovanjem v Dortmundu.

Stadion: Santiago Bernabeu (Madrid)
Sodnik: Alfonso Javier Alvarez Izquierdo
Real Madrid 3-1 Betis
Özil 45., 90., Benzema 57.; Molina 73./11-m

Real Madrid: Diego Lopez, Nach, Albiol, Carvalho, Marcelo (14./Varane), Casemiro, Modrić (62./Pepe), Özil, Callejon, Ronaldo, Benzema (72./Higuain)

Betis: Adrian, Chica, Paulao, Amaya, Alejandro Martinez, Canas, Benat, Nosa (46./Molina), Pabon, Campbell (58./Vadillo), Ruben Castro

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com