X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Di Maria

Angel di Maria se veseli svojega tretjega zaporednega polfinala z Real Madridom v Ligi prvakov. Po izkušnjah proti Borussii iz skupinskega dela, se Argentinec zaveda, da uvrstitev v finale “ne bo enostavna”, ampak tudi opozarja, da njegova ekipa igra na višji ravni, kot v prvem delu sezone. “Ko smo igrali prvi dve tekmi nismo bili tako dobri kot smo sedaj. Stvari nam gredo veliko bolje, obramba je veliko bolj kompaktna in imamo dodatno samozavest, da odigramo dobro tekmo. Vemo, da nam je Borussia zelo podobna ekipa, z zelo močnim protinapadom, ampak vsakič, ko igramo na gostovanjih v Evropi, dosežemo zadetek,” je dejal za spletno stran bwin.com.

Argentinski reprezentant je analiziral nemško ekipo in kaj mora storiti Real Madrid, da se uvrsti naprej: “Poznamo jih in smo že trpeli zaradi njihovih golov iz protinapadov. So nam zelo podobna ekipa, z zelo močnim protinapadom, prav tako pa je za njimi dober niz tekem. Morali bomo dati vseh 100% od sebe, da se uvrstimo naprej.”

Di Maria se zaveda, da samo dve tekmi ločita Real Madrid od finala Lige prvakov, vendar pa so ga izkušnje naučile, da gredo korak za korakom za dosego ciljev: “Očitno je, da je sanjamo o igranju v finalu, vendar pa vemo, da moramo iti korak za korakom. Imamo dve zelo pomembni tekmi proti Borussii Dortmund in vemo, da ne bosta lahki. Boril smo se v skupinskem delu in verjamem, da bo tokrat enako.”

Vezist  belega baleta je pohvalil formo Cristiana Ronalda: “Gre skozi enega izmed njegovih najboljših trenutkov in igra na visoki ravni.” Na vprašanje o dveh nemških igralcev v ekipi Real Madrid, je dejal: “Izjemno sta napredovala in se razvila v vseh pogledih. Khedira in Ozil igrata kot še nikoli prej. Sami igra res zelo dobro in trener vse to vidi. Mesut je prispeval že veliko asistenc in oba sta pomembna za nas.”

Argentinec je spregovoril tudi o razlikah med špansko in nemško ligo: “Nisem še igral v Bundesligi, ampak vem, da je močna in zelo konkurenčna, igram pa v La Ligi in mislim, da je to ena izmed najboljših lig v Evropi. Španski nogometu je nekoliko bolj tehničen in ustvarjalen, medtem ko je v nemški ligi nekoliko večji poudarek na moči in pogumu.”