X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Mourinho

Jose Mourinho je govoril z novinarji na stadionu Signal Iduna Park nekaj več kot 24 ur preden bo Real Madrid zaigral na prvi tekmi polfinala Lige prvakov. Trener Real Madrida je potrdil, da bodo “Diego Lopez, Ramos, Varane, Pepe, Coentrão, Khedira, Alonso, Özil, Higuain, Cristiano Ronaldo in upajmo Di Maria,” igrali jutri. Analiziral pa je tudi prihajajočo tekmo proti Borussii Dortmund: “Uvrstiti se v polfinale ni dovolj v tem klubu. Moraš dati vse od sebe, da bi se uvrstil v finale in poskusiti zmagati. Klopp je fantastičen trener, mislim, da je pristen in iskren. Ko sem prebral, da ga ne skrbi nič o Realu Madridu, da ga skrbi le njegova ekipa in njihova identiteta, nisem mogel pričakovati nič drugega, kot da bo šla Borussia na vse ali nič in bila ofenzivna. To je njihova filozofija in on je zelo iskren, ko govori. Ne moremo pričakovati nič manj kot to.”

Portugalski trener je govoril tudi o tem, kako samozavestna je njegova ekipa pred končnico: “Sam se zanašam na individualne kvalitete in kolektivne kakovosti te ekipe. Ta ekipa ima nek način igranja, ki je prepoznaven. Skupaj igrajo tri leta. Dinamika igre zagotavlja kakovost. Prav tako se zanašam tudi na miselnost, saj si igralci želijo in si zaslužijo, da gredo na Wembley. Bil bi zelo vesel, če bi bil nogomet pošten do naših igralcev, saj so to ljudje, ki z izjemo morda štiri ali pet igralcev, še nikoli niso zmagal v tem tekmovanju in tudi mi kot ekipa še nismo osvojili tega naslova. Pred dvema letoma smo bili izločeni iz polfinala na način, o katerem je bolje, da ne govorimo in lani smo izpadli po enajstmetrovkah, kar je težko sprejeti. Borimo se, da bi nam uspelo.”

Na vprašanje o tem, kako lahko njegova ekipa premaga pritisk Dortmunda in glede dveh tekem, ki sta jih ekipi že igrali v tej sezoni, Mourinho odgovarja: “Ne želim biti preveč specifičen v svojem odgovoru. Borussia ima neko identiteto igre, ki je zelo samosvoja. Ni lahko igrati proti njim. Ne bom povedal, kaj jim pripravljamo, niti katere principe igre bomo uporabili. Prejeti goli na prejšnjih dveh tekmah so bili posledica naših napak. Upam, da bomo tokrat bili bolj osredotočeni in imeli bolj trdno obrambo. Če nam bodo dali gole, nam jih bodo dali zato, ker bodo fantastični, ali ker nismo mogli storiti ničesar.

Mourinho je bil jasen pri tem, ali bo morebitni izpad pomenil neuspeh: “Bi bil naš izpad polom? Ko sem prišel v Madrid, je imel devet evropskih pokalov. Bil je klub z najbogatejšo zgodovino, ampak ni bil na čelu klubov v Ligi prvakov, ampak enajsti ali dvanajsti. V tem trenutku je na čelu, tretji na lestvici. Zelo smo se izboljšali glede na preteklost. Tudi z ekonomskega vidika smo povečali prihodke v tem tekmovanju. V tem klubu ni dovolj, da si drugi, ali da se uvrstiš v polfinale. Treba bo dati maksimum, da bi prišli do finala. In če bomo prišli do finala, bomo videli, kako bi ga lahko dobili.”

Na vprašanje o pritisku, ki bi ga lahko njegova ekipa čutila, je trener Real povedal: “Jaz se borim proti nervozi, nisem nervozen. Tisti, ki je, pač je. Ampak jaz nisem. Jaz sem miren. To je še ena tekma več, tako kot proti Galatasarayu, Manchestrju. Skušati moramo zmagati, ker želimo priti do finala, ampak brez nervoze.”

Polfinale se danes začne s srečanjem med Bayernom in Barcelono, na kar je Mourinho dejal: “Gledali bomo nocojšnjo tekmo. To je bil zame najbolj miren žreb polfinala. Vseeno mi je bilo, katero ekipo bomo dobili. Gledanje tekme Bayern-Barcelona bo sinonim za mirnost. Ne želim si, da kdo od njiju zmaga, niti da kdo od njiju izgubi. Pričakujem odlično tekmo, glede na to, da se merita tako veliki ekipi.” O odhajajočem zvezdniku Dortmunda Götzeju je Mourinho dejal: “Götzeja ne poznam, niti ne poznam njegove kulture. Ne vem, če bo to pozitivno ali negativno vplivalo nanje.”

Za zaključek je Mourinho čestital Alexu Fergusonu za njegov nedavni naslov Premier League: “Kar je storil, počne že celo svoje življenje – zmaguje. Včasih ne zaporedoma, ker je to nemogoče. To sta njegovo življenje in njegova kariera. Čestitam mu, zame in za cel svet ni presenečenje, da sta Sir Alex in Manchester United spet osvojila naslov.”